Нд, 2024-05-19, 20:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:18
Повідомили про підозру ексберкутівцю - розстріли активістів на Інститутській 2014 року
Інші останні Кримінальні новини

Розстріли активістів на Інститутській 2014 року: ексберкутівцю повідомили про підозру

Колишньому працівнику спецпідрозділу "Беркут" ГУ МВС України в м. Києві, який брав участь у розстрілах активістів 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській під час Революції Гідності, повідомили про підозру.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"Екс-правоохоронець підозрюється у перевищенні своєї влади та службових повноважень на виконання явно злочинного наказу керівництва; в участі у вчиненні умисних вбивств та закінчених замахів на вбивство двох і більше осіб способом небезпечним для життя багатьох осіб, вчинених за попередньою змовою групою осіб; у заволодінні вогнепальною зброєю, яка використовувалась під час вчинення злочинів, за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання своїм службовим становищем, з метою уникнення відповідальності; у терористичному акті; у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій із застосуванням фізичного насильства", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що причетність «ексберкутівця» встановили та достатньо обґрунтовали підозру завдяки експертам-балістам Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. M.С. Бокаріуса.

"На даний час організовується розшук підозрюваного", — додали в Офісі генпрокурора.

Раніше двом колишнім працівникам спецпідрозділу "Беркут" ГУ МВС України в Дніпропетровській області повідомлено про підозру у фальсифікації доказів проти учасника "Євромайдану".

Печерський райсуд Києва ухвалив у вигляді запобіжного заходу обрати експрезиденту Віктору Януковичу у справі про організацію насильницьких злочинів 18-20 лютого 2014 року - тримання під вартою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 513 | Додав: adminA | Теги: розстріли активістів на Інститутськ, підозра ексберкутівцю | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]