Пт, 2024-04-26, 07:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:12
Повну солідарність з протестуючими на Євромайдані висловив Європарламент та засудив брутальні дії режиму Януковича
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Сьогодні Європейський парламент ухвалив резолюцію про результати Вільнюського Саміту і майбутнє Східного Партнерства, зокрема стосовно України, у якій висловив солідарність з мітингуючими на Євромайдані у Києві та засудив жорсткі дії української влади.

Європарламент «висловлює свою повну солідарність з тими, хто проводить демонстрації за європейське майбутнє, закликає українську владу повністю поважати громадянські права людей і фундаментальні свободи зібрання і мирного протесту та рішуче засуджує застосування брутальної сили проти мирних демонстрацій».

«Ми висловлюємо жаль з приводу жорстоких подій в ніч 9 грудня 2013 року, коли сили безпеки увірвалися в офіси опозиційних партій та незалежних ЗМІ і залякували протестуючих, та вважаємо, що ці події можуть призвести до подальшої ескалації вже і без того дуже напруженої ситуації»,- йдеться у Резолюції.

У цьому зв’язку Європарламент «наголошує на необхідності невідкладного, ефективного і незалежного розслідування та притягнення до відповідальності винних, закликає до негайного і не обмеженого жодними умовами звільнення мирних протестуючих, заарештованих декілька днів тому».

Європарламентарі нагадали режиму Януковича про міжнародні зобов’язання України у цьому відношенні та наголосили, що «подібні заходи відкрито суперечать фундаментальним принципам свободи зібрання і слова, а тому порушують універсальні та європейські цінності».

«З огляду на головування України в Організації з безпеки і співробітництва в Європі, за її досягненнями у сфері захисту і просування цих цінностей спостерігають ще уважніше»,- йдеться у Резолюції.

Для мирного розв’язання політичної кризи в Україні Європарламентарі  закликали до негайного створення нової повноправної посередницької місії ЄС на найвищому політичному рівні для досягнення і допомоги у проведенні переговорів за круглим столом між владою і демократичною опозицією та громадянським суспільством.

Крім того, було висловлено »жаль з приводу рішення української влади на чолі з президентом Януковичем відмовитись від підписання Угоди про асоціацію з ЄС під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі попри чітке бажання сторони ЄС продовжувати процес асоціації за умови виконання всіх поставлених умов».

Так, Європарламент «вважає це рішення величезною втраченою можливістю у відносинах Україна-ЄС та стосовно прагнень України».

«Ми визнаємо європейські прагнення України, як вони визначаються в рамках триваючих демонстрацій українського громадянського суспільства на Євромайдані у Києві та інших містах по всій Україні, які, не вагаючись, висловили своє незадоволення рішенням президента Януковича і вийшли на вулиці, а також ще раз наголошуємо на своєму переконанні, що поглиблення відносин між Україною та ЄС і запропонована Україні європейська перспектива мають величезне значення та є в інтересах обох сторін», — наголосили Європарламентарі.

«Ще раз підтверджуємо свою рішучу підтримку якнайшвидшого підписання угоди про асоціацію за умови, що будуть виконані відповідні вимоги, визначені Радою закордонних справ 10 грудня 2012 року і підтримані резолюцією Парламенту 13 грудня 2012 року, тому закликаємо Європейську Раду на своєму засіданні у грудні 2013 року надіслати потужний політичний сигнал, що ЄС залишається готовим співпрацювати з Україною», — наголошується в резолюції Європарламенту.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 834 | Додав: adminA | Теги: брутальні дії режиму Януковича, Євромайдан.Європарламент .солідарні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]