Чт, 2024-05-09, 19:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:58
Прибув із візитом до Києва прем’єр Британії: він оголосить про новий пакет допомоги Україні
Інші останні Офіційні новини

У п’ятницю, 12 січня, до Києва з офіційним візитом приїхав прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. Він зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським та виступить на пленарному засіданні Верховної Ради.

Політик має оголосити про новий пакет військової допомоги, гарантій безпеки і гуманітарної підтримки української держави для боротьби з російським агресором. Про це повідомило видання Sky News із посиланням на пресслужбу глави британського уряду.

Зазначається, шо Британія надасть Україні військову допомогу на суму 2,5 млрд фунтів стерлінгів у 2024-2025 роках, що на £200 млн більше, ніж за попередні два роки.

"Це відбувається на тлі побоювань, що інтерес до війни слабшає у міру затягування конфлікту", – йдеться у повідомленні.

За словами народного депутата Ярослава Железняка, британський прем’єр у п’ятницю виступить у парламенті.

Під час візиту Сунак також підпише з українським лідером угоду про співпрацю у сфері безпеки. Згідно з нею, Лондон буде забезпечувати обмін розвідувальними даними з Києвом, гарантуватиме кібербезпеку, медичну та військову підготовку та оборонно-промислову співпрацю.

"Це найкраща відповідь путіну, який сьогодні скликає Радбез ООН щодо операції США та Британії проти друзів Ірану – хуситів у Ємені", – прокоментував нардеп Олексій Гончаренко.

Як повідомляли ЗМІ, 2 січня президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак провели перші у 2024 році телефонні переговори. Вони обговорили продовження оборонної співпраці з акцентом на подальше посилення протиповітряної оборони й далекобійних здібностей ЗСУ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 385 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]