Пт, 2024-04-26, 02:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:42
Про технічний дефолт за борговими зобов'язаннями повідомила УЗ і почала переговори про реструктуризацію 32 млрд гривень. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Державна адміністрація "Укрзалізниця", яка об'єднує всі залізниці країни, повідомила кредиторам про факт настання технічного дефолту за своїми визначеними борговими зобов'язаннями і заявляє про плани реструктуризації внутрішнього і зовнішнього боргу на суму близько 32 млрд грн.

"Сьогодні ми повідомили наших кредиторів про факт настання технічного дефолту за низкою боргових зобов'язань Укрзалізниці", - повідомив в.о. голови Укрзалізниці Максим Бланк на брифінгу в Києві у вівторок, 12 травня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні ми розпочали переговори зокрема за внутрішнім боргом, після чого будуть проведені переговори по зовнішньому боргу, в тому числі щодо $500 млн за єврооблігаціями", - додав він.

Бланк зазначив, що підставою для такої операції є вкрай складна ситуація в країні, непідконтрольність цілої залізниці перевізного процесу, керованого з центру, значним падінням товарообороту, а також "роки безгосподарності та корупції, з якими Укрзалізниця прожила останні роки".

"Загальна сума боргу, що підлягає реструктуризації, становить 32 млрд грн. Переговори про реструктуризацію пройдуть у найближчі два місяці", - сказав в. о. голови компанії.

Він додав, що загальна сума боргу Укрзалізниці становить 37,5 млрд грн, у тому числі сума внутрішнього боргу - 22 млрд грн.

Голова компанії уточнив, що під реструктуризацію, яка проводиться в рамках загальної реструктуризації зовнішнього боргу України згідно з програмою з МВФ, не підпадають борги Укрзалізниці офіційним кредиторам, у тому числі Європейському банку реконструкції та розвитку та Ексімбанку Кореї.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: реструктуризацію 32 млрд гривень. В, технічний дефолт, УЗ, борговими зобов'язаннями | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]