Сб, 2024-05-11, 21:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
Проти найбільшої алмазовидобувної компанії рф ЄС запровадив санкції
Інші останні Новини Європейського Союзу

Рада Європейського Союзу включила російську компанію «Алроса» та її генерального директора до санкційного списку. Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

Рішення стосується компанії ПАТ «Алроса» та її генерального директора Павла Марінічева.

«Сьогодні Рада ЄС запровадила додаткові обмежувальні заходи проти однієї фізичної та однієї юридичної особи, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України», — йдеться у заяві.

ПАТ «Алроса» є найбільшою алмазовидобувною компанією у світі, яка належить російській державі і на яку припадає понад 90% всього російського видобутку алмазів.

Ця компанія є важливою частиною економічного сектору, що забезпечує значні доходи уряду рф.

У Брюсселі зазначили, що це рішення доповнює заборону на імпорт російських алмазів, включених до 12-го пакету економічних та індивідуальних санкцій, ухвалену 18 грудня 2023 року.

Заборона на російські алмази є частиною зусиль G7 з розробки міжнародно скоординованої заборони на імпорт алмазів, яка має на меті позбавити росію цього важливого джерела доходів.

Загалом, обмежувальні заходи ЄС наразі застосовуються до майже 1950 фізичних та юридичних осіб.

Нагадаємо, наприкінці грудня Швейцарія приєдналася до санкційних списків, ухвалених ЄС у відповідь на військову агресію росії проти України та розширила свої санкції проти рф.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 332 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]