Пт, 2024-05-03, 14:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:37
Раду Безпеки ООН настав час реформувати
Інші останні Політичні новини

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив на саміті G7, що настав час реформувати і Раду Безпеки, і Бреттон-Вудські інституції

Міжнародна валютна система регулювання комерційних і фінансових відносин між країнами. Сама система була прийнята в 1944 році, після чого виникли Міжнародний банк реконструкції та розвитку й Міжнародний валютний фонд, щоб вони відповідали "реаліям сучасного світу".

Він заявив, що обидві інституції відображають відносини сил 1945 року і потребують оновлення. Це, на його думку, розуміють усі розвинені країни.

"Глобальна фінансова архітектура застаріла, стала нефункціональною та несправедливою. Перед обличчям економічних потрясінь від пандемії COVID-19 і російського вторгнення в Україну вона не змогла виконати своєї основної функції глобальної мережі безпеки", — сказав Гутерріш.

На Раду Безпеки ООН нарікали через право вето, яким часто користується росія. Європейський парламент і Україна закликали виключити росію з Ради Безпеки.

Колишній держсекретар США Майкл Помпео, якого вважають конкурентом Дональда Трампа на роль кандидата в президенти США від республіканців, казав, що ані росія, ані Китай не мають бути членами Радбезу, оскільки вони нехтують міжнародним правом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 410 | Додав: admin | Теги: безпека, рада, ООН, реформа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]