Вт, 2024-04-30, 08:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:27
Санкції проти 180 пов’язаних з росією осіб Зеленський увів у дію: кого стосується
Інші останні Офіційні новини

Обмеження на 5 років застосовані до 178 фізичних осіб, більшість з яких - росіяни.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони України щодо запровадження санкцій проти ще майже 180 фізичних осіб, які пов’язані з росією.

Як ідеться у тексті опублікованого на сайті глави держави указу №321/2023, санкції застосовані проти 178 фізичних осіб, більшість з яких - громадяни рф. Особи, до яких застосовані санкції, пов’язані з судовою системою росії. Зокрема, у санкційному списку є голова Конституційного суду рф Валерій Зорькін, а також інші чинні російські та окупаційні судді.

Обмеження триватимуть п’ять років. Вони зокрема передбачають: блокування активів, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, заборону на участь у приватизації, оренді держмайна, відмову в наданні та скасування віз, а також заборону на в’їзд до України.

Ще до повномасштабного вторгнення Україна почала запроваджувати санкції проти росіян та російських компаній, а також громадян інших держав та іноземних організацій, які пов’язані з росією та сприяють російській агресії.

У санкційних списках вже тисячі громадян та організацій.

Під обмеження потрапляють і цілі країни. Зокрема, наприкінці травня Верховна Рада України підтримала постанову про запровадження санкцій проти Ірану, який постачає росії ударні дрони для здійснення атак по Україні.

З ініціативою запровадження таких обмежень виступив президент. Так, зокрема йдеться про заборону на торговельні операції товарами військового та подвійного призначення з іранцями, припинення економічних та фінансових зобов'язань на користь резидентів Ірану, а також запобігання виведенню ними капіталів за межі України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 448 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]