Пн, 2024-05-20, 03:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:33
Що заховано всередині давніх пірамід майя - археологи
Інші останні Новини світу науки і технологій

Коли археологи займалися дослідженням пірамід майя, вони встановили, що дані піраміди також використовувалися для різноманітних релігійних ритуалів. Крім того, саме у пірамідах було прийнято ховати правителів та інших важливих особистостей. Усередині пірамід знаходиться безліч самих різних артефактів, які можуть багато розповісти про життя стародавньої цивілізації. Вчені часто знаходять дорогоцінні скарби. Про це повідомляє Live Science.

Цікавим моментом є те, що досить часто піраміди майя приховують у собі ще одну піраміду меншого розміру. Прикладом цього може бути Кукулькана. Вона розташована серед руїн старовинного міста майя Чічен-Іца. Воно знаходиться на півострові Юкатан, що відноситься до сучасної Мексики.

"Ми припускаємо, що коли майя приходили на місця, де раніше хтось жив, вони не прагнули зруйнувати всі будівлі. Найчастіше представники стародавньої цивілізації поверх старих будівель будували нові. Не стали винятком і зведені піраміди", – зазначає Андрес Техеро-Андраде із Національного автономного університету Мексики.

Фахівці розповіли про те, що деякі їхні піраміди мають не тільки дуже цікаву конструкцію. Вони відрізняються тим, що в них знаходилися спеціально обладнані храми. В них майя проводили різноманітні релігійні ритуали. У частині пірамід знаходяться поховання стародавніх правителів.

Неодноразово дослідники знаходили в пірамідах майя різні скарби. Дуже багато виробів із нефриту, прикраси та навіть похоронні маски. Найбільш відомим артефактом став кам’яний трон у формі ягуара. Його прикрасили нефритом. Виріб було виявлено вченими у піраміді Кукулькана.

Карл Таубе з Каліфорнійського університету в Ріверсайді наголосив, що нефрит був дуже важливим для майя. Це не просто гарний мінерал, а ще й певний символ. Він асоціювався у представників стародавньої цивілізації з владою та життям. Часто його використовували для похоронних обрядів, ритуальних церемоній і навіть спілкування з богами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 534 | Додав: admin | Теги: піраміда, давні, Майя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]