Пт, 2024-03-29, 10:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:06
Шкіль хотів сфотографувати Северінсен, але його вивів із зали "Грифон". ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

На засідання Печерського районного суду Києва з розгляду кримінальної справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко як спостерігач прибула колишній співдоповідач Моніторингового комітету ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен.

Северінсен увійшла до зали під час обговорення клопотання захисту про виклик до суду як свідків колишніх міністрів уряду Тимошенко.

Після цього у судовому розгляді кримінальної справи екс-прем'єра Тимошенко було оголошено технічну перерву на 20 хвилин для примусового видалення із зали народного депутата України Андрія Шкіля (фракція "БЮТ-Батьківщина").

Представники судової міліції "Грифон" увійшли до зали судового засідання та, незважаючи на присутність іноземних спостерігачів у залі, розсунули лавки та почали примусово виводити Шкіля. Цьому намагалися перешкодити народні депутати Юрій Одарченко і Олександр Сочка, яких також вивели із зали суду.

За цим процесом спостерігала колишній доповідач Моніторингового комітету ПАРЄ по Україні Северінсен.

Конфліктна ситуація виникла після того, як Северінсен увійшла до зали, а Шкіль сфотографував цей момент. Суддя Родіон Киреєв розцінив це як порушення правил поведінки у судовій залі та оголосив рішення про видалення народного депутата з судового процесу до завершення розгляду справи.

Наразі депутати Одарченко та Сочка вже повернулися до зали суду. Тим часом, між іншими депутатами та міліцією відбулася сутичка.

Адвокат Юрій Сухов після перерви заявив, що КПК передбачає виведення з зали суду лише підсудного.

"Видалення інших не передбачається рішеннями, які не гарантуються КПК, а тому вважаються застосуванням сили до спостерігачів за судовим процесом", - сказав він.

Генеральна прокуратура звинувачує Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн.

Суд почав розгляд "газової справи" 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Тимошенко була заарештована. За інформацією держобвинувачення підставою стало "перешкоджання у встановленні істини", передає Голос UA на РФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1514 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]