Пт, 2024-04-19, 02:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:45
Ситуація в зоні АТО загострилася. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Один український військовослужбовець загинув і один зазнав поранення в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загинув один наш військовий, поранений ще один", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

За словами спікера, "це сталося в Зайцевому внаслідок обстрілу з гаубиць "Гіацинт Б".

Лисенко поінформував, що, незважаючи на заяви ватажків "ДНР"/"ЛНР" про намір припинити вогонь із 15 вересня, бойові дії в зоні проведення АТО загострилася, противник активно застосовує заборонене Мінськими домовленостями важке озброєння - міномети та ствольну артилерію всіх калібрів.

На луганському напрямку зафіксовано п’ять обстрілів - у Попаснянському районі, бойовики застосували легке озброєння і БМП.

На донецькому напрямку бойові дії велися практично по всьому фронту. НЗФ застосували важке озброєння на всіх рубежах, найскладнішою була ситуація в н. п. Луганське, там противник провів два потужних мінометних обстріли, випустивши по позиціях сил АТО 200 мін різних калібрів. В Авдіївській промзоні був 5-годинний обстріл. У Зайцевому після 18.00 бойовики обстрілювали позиції українських військових із гармат, гаубиць, мінометів.

Загалом за добу на цьому напрямку зафіксовано 37 обстрілів, з них 19 із застосуванням важкого озброєння.

На маріупольському напрямку найскладнішою ситуація була в Мар’їнці, кілька разів працювали снайпери, у Бердянському та Лебединському противник застосував міномети. Загалом за добу на цьому напрямі скоєно 14 обстрілів.

Напередодні в штабі повідомляли, що троє українських військових загинули, п'ятнадцятьох поранено в зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, одна людина зникла безвісти. Найбільших втрат сили АТО зазнали на Луганському напрямку в бойовому зіткненні з ДРГ противника на лівому березі річки Сіверський Донець. Бій тривав 15 хвилин, в ньому загинули двоє українських військових, а ще один - внаслідок артилерійського обстрілу в районі Чермалика.

Нагадаємо, на черговому засіданні контактної групи в Мінську було досягнуто домовленості про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі від опівночі 1 вересня.

1 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин на зоні проведення антитерористичної операції українські військові дотримувалися режиму тиші. "За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав Порошенко.

Увечері того ж дня штаб АТО заявив, що опівночі і до 10.00 четверга в районі проведення АТО зберігався режим "тиші", після чого було зафіксовано неприцільну стрілянину з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське і провокацію в районі Троїцького. Всього від опівночі до 18.00 незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Вранці 2 вересня в штабі АТО зазначали, що бойовики не дотримуються "режиму тиші": за добу окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано вісім випадків порушення "режиму тиші" на Донецькому і три - на Маріупольському напрямках.

Зазначимо також: розвідка повідомляла, що терористи активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових. Окрім того, росіяни і найманці готуються знімати постановочні обстріли шкіл на Донбасі.

4 вересня в штабі АТО підтвердили, що ситуація в зоні АТО залишається контрольованою з моменту угоди про перемир'я, за винятком рідкісних збройних провокацій з боку супротивника.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 762 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, ситуація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]