Вт, 2024-04-30, 12:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:23
США попередили Туреччину про нові санкції за допомогу рФ
Інші останні Новини світу

Адміністрація президента США Джо Байдена посилює тиск на Туреччину, що не приєдналася до санкцій проти РФ, а також фактично стала найбільшим хабом з постачання росіянам товарів подвійного призначення.

США направили попередження до Ради із зовнішньоекономічних зв’язків Туреччини, вимагаючи від компаній припинити порушення західних санкцій. Наголошується, що США можуть відстежити операції турецьких фірм, які користуються американськими системами, програмним забезпеченням або торгують зі США.

Після початку повномасштабної війни РФ проти України Туреччина подвоїла постачання товарів росіянам, замінюючи західні компанії, і допомагаючи російському бізнесу обходити обмеження.

Так, за підсумками першого півріччя 2023 року турецький експорт до РФ досяг рекордних $4,9 млрд проти $2,6 млрд за той же період роком раніше. Зокрема експорт товарів подвійного призначення підскочив у 5,6 раза до $158 млн за січень-вересень.

Це викликає невдоволення у Вашингтоні, який вдруге з початку року відправляє до Туреччини делегацію посадовців Мінфіну. США вже попередили кілька турецьких компаній про вторинні заходи, включаючи фінансові санкції, які відріжуть їм доступ до західної банківської системи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 696 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]