Пт, 2024-04-26, 22:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
Ставнійчук: Страсбурзький суд може ухвалити вердикт на користь Тимошенко і Луценка
Інші останні Політичні новини

У Європейського суду з прав людини є підстави для винесення рішення на користь екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС України Юрія Луценка, заявила радник президента, керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Марина Ставнійчук в інтерв'ю "5 каналу".

"Очевидно, що можуть бути підстави для винесення Європейським судом з прав людини рішення на користь заявників до Європейського суду, і Тимошенко, і Луценко", - зазначила радник президента.

"Мені здається, що проблеми кожного цього судового процесу, пов'язаного і з Тимошенко, і з Луценко виходять на системні проблеми реалізації правосуддя. Але я хочу сказати, що реально ці проблеми ж не виникли сьогодні", - додала Ставнійчук.

11 жовтня минулого року Печерський райсуд засудив Тимошенко до 7 років ув'язнення за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією в 2009 році.

Екс-глава МВС України Луценко 27 лютого був визнаний винним у скоєнні посадових злочинів і засуджений його 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 роки і конфіскацією всього особистого майна.

Суть звинувачень зводиться до того, що Луценко, будучи міністром внутрішніх справ, сприяв нарахуванню незаконної пенсії своєму водієві Леоніду Приступлюку, виділенню йому житла, а також зарахування його в департамент оперативної служби.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини прийняв скаргу Юрія Луценка про незаконне затримання і арешт.

В свою чергу Європейський суд вже призначив публічні слухання у справі "Луценко проти України" на 17 квітня 2012 року. У відкритому режимі суд досліджуватиме законність затримання та арешту заявника, а також питання використання системи правосуддя проти Юрія Луценка з метою усунення його від політичного життя в Україні і недопущення до парламентських виборів 2012 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1057 | Додав: adminA | Теги: Ставнійчук: Страсбурзький суд може | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]