Пт, 2024-04-26, 07:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:19
Стався сильний землетрус в Японії, є загроза цунамі
Інші останні Новини світу

Сьогодні на північному сході Японії стався землетрус магнітудою 6,8. Оголошено про загрозу цунамі, передає РИА "Новости".

Як повідомляє геологічна служба США, епіцентр землетрусу зафіксовано за 260 кілометрів на південний схід від портового міста Кусіро на острові Хоккайдо. Осередок підземних поштовхів залягав на глибині 10 кілометрів.

За даними геологічної служби, через кілька секунд після землетрусу в тому ж районі стався ще один підземний поштовх магнітудою 6,8.

Зауважимо, в січні науковці НДІ сейсмології при Токійському університеті заявили, що ймовірність сильного землетрусу з епіцентром в Токіо в найближчі чотири роки становить 70%.

Нагадаємо, що 11 березня 2011 року підземний поштовх магнітудою 9,0 призвів до численних руйнувань і викликав хвилю цунамі, висота якої на окремих ділянках досягала 40 метрів. Стихія знищила цілі міста на узбережжі Японії, а також викликала аварію на АЕС "Фукусіма-1", яка в свою чергу призвела до забруднення великих територій радіоактивними речовинами.

За останніми даними, жертвами трагедії стали близько 15 тисяч людей, ще близько 3 тисяч осіб донині вважаються зниклими безвісти, понад 350 тис людей залишились без даху над головою.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1532 | Додав: adminA | Теги: Японії, землетрус, загроза цунамі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]