Чт, 2024-04-25, 04:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:30
У Лівії затримали 23 українців
Інші останні Офіційні новини

Захоплені в Лівії українці зустрілися з дипломатами з Росії та України. Лівійські повстанці попросили українського консула дати письмову обіцянку, що якщо затриманих звільнять, вони залишатимуться у своїх будинках і не виїдуть з країни без належного дозволу.

Тим часом затримані українці розповіли, що вони були найняті російсько-лівійською нафтовою компанією Dakara і прибули до Тріполі у липні, передає ТСН.

Після того як повстанці увійшли до столиці 21 серпня, вони (загалом 19 осіб) були затримані, на них одягли наручники і розвезли по різних місцях, розповів кухар Максим Шадров в інтерв'ю The Washington Post. "Вони забрали все, що у нас було. Гроші, паспорти, комп'ютери, все", - сказав він.

Утім, інформація, поширена в Інтернеті якоюсь організацією "Авангард червоної молоді", що українців нібито хочуть стратити, не підтвердилася.

Після того, як вони дали інтерв'ю, командир загону повстанців Осман бен Осман забрав назад свої слова про те, що українці були снайперами і воювали на боці Муаммара Каддафі.

"Якщо бути чесним, ми не знайшли жодної зброї у них вдома або при них, але вони прибули в країну нелегально і були тут протягом дуже непростого часу - після війни. Це і навело нас на думку, що вони працювали на ворога", - пояснив він.

Цікаво, що деякі з українських в'язнів планують залишитися в Лівії, незважаючи на жорстоке поводження. "Як ви знаєте, життя в Україні погане. Ми приїхали сюди, щоб заробити грошей для наших родин", - сказав Шадров.

Як раніше повідомлялося, зараз більшість іноземців, які перебувають у Лівії, потрапляють під підозру повстанців як "службовці армії Каддафі". Зупинити незаконні арешти і розправи Національну перехідну раду вже закликали правозахисники, у тому числі організація Human Rights Watch.

МЗС України: у Лівії затримали 23 українців - цивільних фахівців, дипломати вже домоглися звільнення одного з них

МЗС України підтверджує затримання в Лівії 23 українців - цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості.

"На жаль, ми вимушені підтвердити, що за станом на сьогоднішній день в Лівії виявилися затриманими 23 громадяни України", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин на брифінгу в Києві в понеділок.

Він наголосив, що всі затримані є цивільними фахівцями, які прибули для роботи на лівійських об'єктах нафтової промисловості.

"Зусиллями посольства вже вдалося добитися звільнення одного громадянина, щодо інших, то триває перевірка", - повідомив Волошин.

"Офіційних звинувачень лівійська сторона громадянам не висунула", - заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС.

За інформацією американської газети "Вашингтон пост", лівійські опозиціонери заарештували 19 українських кухарів і нафтовиків за підозрою в тому, що вони нібито були снайперами у Муамара Каддафі.

Українці відкинули ці звинувачення.

"Серед нас є люди похилого віку, а також одна жінка. Ми не снайпери", - сказав один із затриманих українців Максим Шадров про дружину і своїх товаришів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1439 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]