Сб, 2024-05-11, 16:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:13
У разі блокування угорщиною допомоги Україні ЄС має 3 альтернативи
Інші останні Новини Європейського Союзу

Євросоюз зможе домовитись про виділення Україні фінансової допомоги навіть у разі блокування Угорщиною чотирирічної програми на 50 млрд євро. Про це 18 січня в інтерв’ю Forbes розповів посол України при Європейському Союзі Всеволод Ченцов.

Ченцов пояснив, що існують «альтернативні варіанти» для надання Україні фінансової підтримки в разі блокування Ukraine Facility.

"Варіант А – пропонується створити фонд для України, який діятиме чотири роки в межах бюджету ЄС. Варіант Б – позабюджетний фонд, куди держави-члени ЄС можуть робити внески. Також Єврокомісія може запозичувати допомогу під свою гарантію, макрофінансова допомога – періодичні запозичення від Єврокомісії під гарантії", – додав він.

Український дипломат вказав, що перевага надається «варіанту А», бо він «дешевший і зручніший», тому він вважає найімовірнішим саме цей варіант у разі вето Будапешта.

"Угорщині відомо про інші варіанти. Будь-яка країна не може постійно бавитися у вето. В Угорщини та інших держав-членів є національні інтереси. Вони змушені працювати з іншими державами, щоб залишатися нормальною країною, яка може не лише блокувати, а й конструктивно працювати в ЄС", – сказав Ченцов.

Нагадаємо, постійні представники держав-членів Європейського Союзу досягли часткової угоди щодо рішення, яке має розблокувати виділення Україні 50 млрд євро протягом наступних чотирьох років. Угорщина раніше заявляла, що може зняти своє вето на цей пакет допомоги за умови, що фінансування буде переглядатися щороку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 323 | Додав: admin | Теги: Допомога, україна, ЄС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]