Нд, 2024-05-12, 13:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:55
У засіданні Радбезу ООН, яке росія скликала через вибухи в Бєлгороді, Чехія відмовилася брати участь
Інші останні Новини Європейського Союзу

Чехія відмовилася брати участь у засіданні Ради безпеки ООН, яке скликає росія через нібито обстріл Бєлгорода.

У Міноборони росії стверджують, що під час обстрілу Бєлгорода нібито використовувались реактивні снаряди РСЗВ Vampire чеського виробництва.

Перший заступник постпреда росії при ООН Дмитро Полянський повідомив, що росія попросила скликати термінове засідання Радбезу ООН після вибухів у центрі Бєлгорода.

«Ми наполягаємо на присутності Чехії для пояснень, чому боєприпаси цієї країни застосовуються для вбивства цивільних у Бєлгороді», — зазначив Полянський у Х (Twitter).

Водночас міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна відмовляється брати участь в засіданні. Він також назвав заяву рф пропагандою.

«Ми відмовляємося, щоб росія будь-куди викликала нас. Чехія не буде слугувати отруєній брехнею пропаганді агресора. Ми будемо раді прийти на засідання, коли росія захоче обговорити у Радбезі відведення своїх окупаційних військ», — зауважив він.

30 грудня в російському Бєлгороді пролунали вибухи. Після повідомлень про роботу російської ППО в центрі міста впали уламки.

Кілька українських видань з посиланням на джерела у спецслужбах писали, що Сили оборони відпрацювали по російських військових об'єктах Бєлгородської області, однак через «непрофесійні дії російської ППО» і «сплановані провокації» уламки впали в центрі міста.

31 грудня губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков повідомив, що кількість загиблих у російському Бєлгороді зросла до 22 людей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 343 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]