Нд, 2024-04-28, 10:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:20
Україна веде війну за майбутнє Європи - міністр оборони Фінляндії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Фінський міністр оборони Антті Хякканен у різдвяному привітанні до миротворчих сил згадав про повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Текст привітання в неділю, 24 грудня, опублікувало Міноборони Фінляндії".

За словами Хякканена, "російська політика сили створила відчуття незахищеності та невизначеності в Європі, а опосередковано і в усьому світі".

"Ми отримали болісний доказ того, що велика держава може відчувати себе вправі втручатися у вибір свого меншого сусіда і готова використовувати військову силу для досягнення власних цілей", – додав він.

Міністр оборони Фінляндії наголошує, що йдеться про долю не лише України, але й усіх сусідніх із росією держав: "В Україні триває війна за майбутнє всієї Європи".

Хякканен також згадав, що повномасштабне вторгнення рф в Україну підштовхнуло Фінляндію відмовитись від нейтралітету й стати членом НАТО та укласти угоду про оборонну співпрацю зі Сполученими Штатами.

Нагадаємо, раніше топ-дипломат ЄС Жозеп Боррель уже звернув увагу на небезпеку перемоги росії проти України для проєкту Європейського Союзу.

Він також закликав до активнішої підтримки України з огляду на те, що російський президент путін не налаштований припиняти повномасштабну агресію найближчим часом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 333 | Додав: admin | Теги: Європа, війна, Фінляндія, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]