Нд, 2024-05-05, 01:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:11
Українські шрифти створять в Україні
Інші останні Культурні новини

Під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики була озвучена ідея розробити українські шрифти, щоб можна було ними замінити російські.

"Україна повинна припинити використання шрифтів російського походження, замінивши їх на українські. Ми маємо символи своєї суверенності та незалежності, які ідентифікують нашу державу, її історію, культуру, мову та графічне вираження цієї мови", – наголосив т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

За його словами, серед характеристик українського шрифту має бути впізнаваність, історичне підґрунтя, а також він має графічно вирізнятися серед інших кириличних шрифтів і привертати увагу. Крім того, шрифти мають відповідати параметрам інклюзії, щоб їх легко могли сприймати усі категорії громадян. Також слід врахувати можливість їхньої технічної інтеграції у цифрове середовище.

В цьому напрямку вже ведеться активна робота, до розробки залучили представників профільних установ, як-от Національна академія образотворчого мистецтва та архітектури, Київська державна академія декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука, а також представників мистецького середовища, які спеціалізуються на розробці шрифтів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 418 | Додав: admin | Теги: україна, шрифт, Український | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]