Пн, 2024-05-20, 01:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:34
Україну покинули понад 4,8 млн людей з початку вторгнення рф, - ООН
Інші останні Новини України

У перші дні війни із Києва відправлялися евакуаційні рейси на захід України.

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну свої домівки були змушені залишити щонайменше 11,7 млн українців. Така ситуація станом на 16 квітня.

З них 4 869 019 громадян покинули країну, повідомляє Управління верховного комісара ООН у справах біженців.

Найбільше українців прибуло до Польщі (понад 2,7 млн людей). У Румунію прибули понад 700 тисяч осіб, Угорщину — 454 тисячі, Молдову — 421 тисяча українців, а у Словаччину — 332 тисячі.

Частина українських біженців, які прибувають у Молдову чи сусідні держави ЄС, продовжують рухатися в інші країни. Біженців з України приймають у Німеччині, Франції, Італії, Чехії, Португалії та інших країнах ЄС, а також у Британії.

За даними ООН, до рф виїхали понад 484 тисяч українців, а в Білорусь — близько 22 тисяч. Проте, наскільки добровільним був виїзд у цю країну ООН не фіксує. Показово, що 18 по 23 лютого до рф з окупованої частини Донецької та Луганської областей переїхали ще 105 тисяч осіб.

Нагадаємо, люди, які залишили житло і втратили роботу через проведення активних бойових дій у їхніх регіонах та виїхали в безпечні місця, отримуватимуть компенсації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 498 | Додав: adminA | Теги: ООН, україна, вторгнення РФ, біженці, понад 4, 8 млн | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]