Нд, 2024-05-19, 20:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:30
Україну та Молдову Брюссель включив та виключив рф та білорусь із Транс'європейської транспортної мережі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейська комісія пропонує продовжити чотири європейські транспортні коридори на територію України та Молдови, включаючи порти Маріуполя та Одеси, та виключити росію та білорусь із Транс'європейської транспортної мережі.

Відповідний анонс у четвер у Брюсселі зробив представник Єврокомісії Адальберт Янц (Adalbert Jahnz).

"Європейська комісія вносить пропозицію переглянути правила щодо Транс'європейської транспортної мережі (TEN-T), щоб відобразити геополітичні зміни ландшафту, викликані агресивною війною росії проти України.

Поправки продовжують чотири європейські транспортні коридори в Україну та Молдову, включаючи порти Маріуполя та Одеси. Ці коридори будуть ключовими пріоритетами у плані відновлення інфраструктури України.

Пропозиції також виключають росію та білорусь із Транс'європейської транспортної карти. У нинішньому контексті співпраця з росією та білоруссю не лише недоречна, а й не в інтересах Європейського Союзу", - оголосив він.

За словами Янца, ці пропозиції також спрямовані на подальше використання європейських стандартів на нові та вже наявні залізничні колії "через відмінності, що є фактором уразливості наших мереж".

"Пропозиції тепер будуть частиною переговорів, що вже продовжуються, з Європейським парламентом і Європейською радою, які розпочаті раніше цього року", - додав представник Єврокомісії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 403 | Додав: adminA | Теги: брюссель, Транс'європейська транспортна мереж, україна, Молдова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]