Пт, 2024-04-26, 10:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:01
В Бангкоку прорвало греблю: затоплює вулиці, люди в паніці біжать
Інші останні Новини світу

У Бангкоку вода прорвала дамбу в каналі Пра Кханонг. Розпочалося затоплення вулиць у діловій частині міста, повідомив глава муніципального округу Клонг Тоєй Вірапат Чайванукіт. За його словами, в дамбі утворилася дірка завдовжки в 10 метрів, і вода почала затоплювати вулицю Сухумвіт в районі 48-го і 50-го провулків Сухумвіт.

Масова втеча з 9-мільйонного міста призвела до величезних пробок і небувалого стовпотворіння. Охочих терміново залишити місто з кожною хвилиною стає все більше. Дороги, що ведуть зі столиці на північ, північний захід, захід і схід, затоплено, передає NEWSru.com.

За даними департаменту поліції, затримоки в русі досягають п'яти годин. Транспортне управління Бангкока додало понад 1 тис автобусів для обслуговування рейсів з міста. Залізничне сполучення в Бангкоку перервано через те, що шляхи опинилися під водою.

Затоплено 90% території аеропорту "Донміанг" в Бангкоку. За даними місцевої влади, рівень води у терміналу і на злітно-посадочних смугах досягає 50 см. Технічні служби продовжують відкачувати воду з території повітряного порту, але вода продовжує прибувати. Рівень води на прилеглому до аеропорту шосе Вібхаваді-Рансі доходить практично до верхньої перекладини паркану заввишки в 1,2 метра, яким оточено аеропорт.

Міжнародний аеропорт Бангкока "Суванабхумі" поки продовжує працювати. Він переповнений пасажирами, які бажають якомога швидше залишити місто. Тим часом представники авіакомпаній заявляють, що всі місця на рейси, що вилітають із столиці Таїланду сьогодні і у вихідні, викуплено.

І без того непросту ситуацію в країні ускладнюють перебої з постачанням. У ряді міст з полиць магазинів зникли рис, хліб, яйця, консерви і шоколад. Найбільш різко відчувається брак питної води, яка позначалася на початку тижня в Бангкоку, а тепер дісталася і до південних провінцій Таїланду. У зв'язку з цим влада ухвалила рішення встановити апарати з роздачі питної води в тару. Як повідомлялося, води не вистачає через те, що на півночі Таїланду затоплено заводи з виробництва пластикових пляшок та розливу питної води. Зараз городяни в паніці скуповують солодку газовану воду і пиво.

Екзотичні курорти країни лихом не зачеплено. Найбільш популярними напрямками евакуації є південний захід і південний схід, тому там спостерігається різке скорочення вільних місць в готелях, повідомляє Асоціація туристичних операторів Таїланду. Популярна серед туристів Паттайя на південному сході від Бангкока вже не справляється з розміщенням потоку охочих сховатися від повеней. У південно-західному напрямку в містах Ча-Ам і Хуахін в готелях також не залишилося вільних місць.

Кількість жертв найгіршої за останні півстоліття повені в Таїланді вже наближається до 400, продовжує надходити інформація про нові втрати. Від повені в цілому постраждали не менше 3 млн осіб. Під водою опинилися практично дві третини Таїланду. Найнебезпечніша за останні півстоліття повінь почалася під час сезону дощів, коли на країну обрушилися найсильніші мусони.

Раніше прем'єр-міністр Таїланду Їнглук Чинават оголосила про запровадження режиму надзвичайної ситуації у зв'язку з серйозними повенями, Бангкок оголосили зоною стихійного лиха. Підтоплення вулиць Бангкоку розпочалось вчора.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1137 | Додав: nowyny | Теги: В Бангкоку прорвало греблю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]