Пт, 2024-04-26, 23:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:07
В Японії пам'ять жертв минулорічного землетрусу хвилиною мовчання вшанували
Інші останні Новини світу

В Японії хвилиною мовчання вшанували сьогодні, 11 березня, через рік після трагедії, пам'ять жертв руйнівного землетрусу і цунамі, які спустошили північний схід країни. Хвилина мовчання була оголошена рівно о 14:46 за місцевим часом (о 7:46 за Києвом) - в цю саму хвилину рік тому Японією прокотився перший підземний поштовх.

Центральне траурний захід почалося в токійському Національному театрі. У ньому, незважаючи на недавні проблеми зі здоров'ям, бере участь імператор Японії Акіхіто, а також прем'єр-міністр країни Іосіхіко Нода.

Національне телебачення показує японців, які зібралися в храмах і в місцях найбільших руйнувань на узбережжі країни, передає IТАР-ТАСС. На ряді залізничних ліній Японії зупинено рух поїздів, їх пасажирам так же запропонували згадати жертв стихійного лиха.

Раніше, у суботу, 10 березня, в храмі Ситеннодзі в місті Осака було запалено близько 16 тис свічок - за кількістю загиблих в результаті стихійного лиха.

11 березня 2011 підземний поштовх a href="/world/11mar2011/japtrus.html">магнітудою 9,0 призвів до численних руйнувань і викликав хвилю цунамі, висота якої на окремих ділянках досягала 40 метрів. Стихія знищила цілі міста на узбережжі Японії, а також викликала аварію на АЕС "Фукусіма-1", яка в свою чергу призвела до забруднення великих територій радіоактивними речовинами.

За останніми даними, жертвами трагедії стали 15 854 особи, ще 3167 осіб донині вважаються зниклими без вісті, понад 350 тис людей позбулися даху над головою.

Через викид радіації з "Фукусіми-1" тільки з 20-кілометрової зони навколо станції довелося евакуювати близько 80 тис осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: хвилина мовчання, Японія, жертв землетрусу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]