Пт, 2024-04-26, 10:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
В Раді Гройсман оголосив про запуск процедури зняття недоторканності з Клюєва та Мельничука
Інші останні Політичні новини

Спікер парламенту Володимир Гройсман повідомив депутатів про подання від ГПУ щодо зняття недоторканості з депутатів Сергія Клюєва та Сергія Мельничука.

Про це він заявив на ранковому засіданні у середу, 13 травня, повідомляє "Українська правда".

"Хочу повідомити народних депутатів, хоча зі ЗМІ це вже відомо, але я повідомлю вам зараз. До ВР надійшло подання від генпрокурора щодо зняття недоторканості з двох депутатів", - повідомив Гройсман.

За його словами, подання ГПУ запускає процедуру розгляду цього питання.

"Тепер комітет буде розглядати це питання і готувати проект відповідної постанови. Хочу наголосити, що все відбувається чітко у відповідності до регламенту", - запевнив Гройсман.

Як відомо, генпрокурор Віктор Шокін подав до Ради прохання про зняття депутатської недоторканності з Сергія Клюєва та Сергія Мельничука.

За словами Шокіна, Мельничуку загрожує довічне ув'язнення, а Клюєву – більше 10 років.

Мельничук пригрозив Шокіну судом за наклеп

Позафракційний народний депутат, колишній командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук буде позиватись до суду проти генерального прокурора України Віктора Шокіна за наклеп. Про це він заявив сьогодні журналістам в кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Він не мав права про це говорити і як людина, яка має найвищу ступінь юриспруденції, такі робити заяви, тим більше заявляти, що мене немає у місті... Це моя дискредитація, і я буду позиватись проти нього до суду... Я готовий відповідати, але за кожне брехливе слово мої адвокати будуть відразу ж подавати відповідні звинувачення. Перше звинувачення зараз буде, відповідно, Шокіну за те, що він зробив наклеп, що мене немає в Україні", - заявив Мельничук.

При цьому нардеп зазначив, що дізнався про обвинувачення Генпрокуратури лише вчора ввечері.

"Вчора ввечері я проводив нараду у кабінеті і дізнався так як і всі",- зазначив він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, Клюєва, запуск процедури зняття недоторканн, раді, Мельничука | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]