Сб, 2024-04-27, 20:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:24
Вертолітну авіабазу поблизу кордону з Україною створять у Польщі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У місті Свіднік Люблінського воєводства Польщі, неподалік кордону з Україною, буде створено нову авіабазу, де дислокуватимуться військові гелікоптери.

Лист про наміри створення авіабази у понеділок у Свідніку, який є містом-сателітом Любліна, підписали віцепрем’єр-міністр – міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш разом з воєводою Люблінського воєводства, мером Любліна і головою правління аеропорту в Любліні.

“Ми підписали лист про наміри між Міністерством національної оборони та містом Люблін, Люблінським воєводством і Люблінським аеропортом у зв’язку з інвестицією, запланованою польськими збройними силами – розміщенням постійної вертолітної авіабази тут, у Свідніку, в Люблінському аеропорту, який обслуговуватиме Збройні сили РП”, – сказав Косіняк-Камиш.

За його словами, незабаром буде підписано відповідну угоду з цього приводу.

Він повідомив, що в цьому місці дислокуватимуться гелікоптери Сухопутних військ, які Польща модернізовуватиме й закуповуватиме, а також навчатимуться пілоти.

Косіняк-Камиш підкреслив, що створення цієї авіабази буде суттєвим посиленням східного флангу НАТО.

Аеропорт Любліна є відносно новим летовищем, збудованим у 2012 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 229 | Додав: admin | Теги: Польща, україна, авіабаза, вертоліт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]