Пн, 2024-05-20, 00:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:10
Виділення Україні 5 млрд євро погодив ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

млрд євро 3 жовтня Євросоюз підписав меморандум про взаєморозуміння щодо надання 5 млрд євро макрофінансової допомоги Україні.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. "Це ще один жест ЄС, який має намір підтримати у виграші цієї війни, відбудові та прагненні до європейського майбутнього", - вказав він, подякувавши за таке рішення європейському комісару із питань торгівлі Валдісу Домбровскісу та президенту Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн.

Нова програма макрофінансової допомоги формуватиметься з 25-річних кредитів із пільговим періодом на 10 років. За словами чиновників в Брюсселі, процентні платежі покриватимуться з бюджету ЄС.

Раніше 9 вересня, Рада ЄС уже схвалила виділення 5 млрд євро "макрофіну" Україні.

Єврокомісія після тривалих перемовин офіційно запропонувала виділити 5 млрд євро макрофінансової допомоги Україні. Цей  кредит доповнює 10 млрд євро, які ЄС вже надав Україні у вигляді фінансової, гуманітарної та військової допомоги.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 350 | Додав: admin | Теги: виділення, україна, млрд, Євро, ЄС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]