Чт, 2024-05-02, 21:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:43
Військовий експерт оцінив перспективи - прорив Донецька
Інші останні Новини з регіонів України

Все буде залежати від того, де відбудеться прорив фронту.

Те, куди рухатимуться українські війська, залежатиме від того, де відбудеться прорив фронту, впевнений військовий експерт, полковник запасу Роман Світан. Цим напрямки може стати і донецький, про який говорять дедалі частіше після заходу Сил оборони в Опитне.

"Все буде залежати від того, в якому місці буде прорив фронту. ... Розірветься там, де росіяни не встигнуть ситуацію купірувати. І туди підуть вже наші резерви. Це може бути Донецьк, це може бути Горлівка, це може бути Кремінна, Времівський виступ, Вугледар, оріхівський напрямок, або форсування Дніпра, або, не виключаю, навіть Енергодар", – зазначив Світан в інтерв'ю програмі "Аргумент".

Експерт акцентує, що цей прорив, з одного боку, буде організований самими росіянами.

"Вони зараз намагаються розмазати рівним шаром по всій лінії фронту ті маленькі резерви, які у них є. Або навіть перекидають іноді резерви, які вже вступили в бій, з одного місця на інше, що ніколи ніхто не робить. ... росіяни це роблять через безвихідь, бо резервів реальних свіжих немає. ... Частини більш-менш укомплектовані кидають на закладення проблем уздовж всієї лінії фронту, в основному в бік Луганська", - пояснює Світан.

Донецький напрямок

На початку тижня стало відомо, що в селище Опитне, що на південь від Авдіївки і на північ від тимчасово окупованого Донецька, зайшли Сили оборони України.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначив, що оцінки операції в Опитному різні. Хтось бачить в цьому оперативно-тактичне досягнення, а хтось прогнозує операції в Донецьку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 399 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]