Пт, 2024-03-29, 06:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:30
Власний рекорд з експорту зерна аграрії планують побити
Інші останні Економічні новини

Україна в новому маркетинговому році, який почався в липні, планує експортувати на зовнішній ринок близько 39,8 млн тонн зернових, включаючи 14 млн тонн пшениці. Про це повідомив у ході засідання уряду міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, передає УНІАН.

За його словами, таким чином, Україна збереже свою позицію в трійці провідних світових експортерів зернової продукції.

"Ми вже намолотили 38 млн тонн, з них 25,5 млн тонн - це пшениця, причому 55% - це продовольча пшениця, - сказав міністр. - Прогнозний обсяг експорту близько 14 млн тонн".

За словами міністра, потенціал для розвитку у аграріїв є. Якщо агропідприємства підтягнуть показники врожайності на 20%, то загальний обсяг врожаю в цілому по країні збільшиться на 8-9 млн тонн.

"Зараз пропозиція зерна по року - близько 70 млн тонн, внутрішнє споживання - 23,5 млн тонн. Загальний експортний потенціал - 39,8 млн тонн. Тобто, йдемо трохи у плюсі до минулого року", - сказав він.

"Якби світова кон'юнктура нам допомогла, вийшли б на хороший результат. Але поки що сьогодні зернові на світових ринках на низькому рівні, і позитивні тенденції поки що не спостерігаються. Значить, треба нашим аграріям допомагати, особливо малим і середнім", - заявив міністр.

Зазначимо, Україна - єдина країна світу, яка здатна подвоїти аграрне виробництв.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 764 | Додав: adminA | Теги: Аграрії, рекорд експорту зерна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]