Пн, 2024-05-20, 02:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:57
Волонтерство очима українців — усе починається з тебе!
Інші останні Новини України

Як часто нас зупиняє стереотипна думка, що ми не можемо зробити щось глобальне?

Інколи саме це стримує нас від добрих справ, проте будь-яка допомога українцям під час війни безцінна!

Усі великі зміни є сумою маленьких вчинків, і кожна наша дія є важливою та рухає світ уперед.

Допомагати можна по-різному

Благодійна допомога — добровільна, безкорислива та усвідомлена діяльність, спрямована на підтримку тих, хто цього потребує.

Немає поняття «занадто маленька благодійність», головне – щоби вона була від щирого серця. Не потрібно докладати багато зусиль, аби змінити чиюсь долю найкраще, достатньо просто бажання — бути поруч, співпереживати та співвідчувати. «Допомога українцям під час війни буває різна: іноді слова підтримки ефективні не менш, ніж дорогі ліки. На власному досвіді я переконалася, що людям потрібні не так продукти та речі, а — розуміння, що вони не забуті… Їм дійсно важливо, щоби їх вислухали, необхідно почути в скрутну хвилину потрібні слова, аби знати, що вони не самі й що все буде добре», — розповідає волонтерка Goodacity, Оксана.

Руїни замість будинку та потреба починати життя з нуля — сумні реалії через війну. Лихо торкнулося багатьох людей, проте допомога і турбота зцілюють поранені душі!

Вражає й те, як наші співвітчизники надають допомогу українцям під час війни, попри скруту: бабця Галя із Чернігова, яка посадила город на подвір’ї свого зруйнованого обійстя і пригощає врожаєм; односельці пані Ніни із Новоселівки, які зібрали кошти на лікування її доньки, хоча самі залишилися без даху над головою… І таких прикладів людської доброти дуже багато!

«Війна принесла багато болю, але ми долаємо усі випробування разом, підтримуючи та допомагаючи одні одним! І ці історії людяності та небайдужості зворушують серця… Це надихає й надалі займатися волонтерською діяльністю. Мій колега Богдан сказав влучні слова: «Якщо в нас такі сильні люди, які хочуть поділитися, хоча самі втрачають, то нас нікому не перемогти!».

Благодійність: з чого почати

Хочете допомогти, але не знаєте з чого почати? Подумайте, що ви вмієте і яку користь могли б приносити ближнім. Благодійна допомога — бажання ділитися найціннішим: часом, талантом чи коштами, або поєднувати ці ресурси (звісно, усе залежить від можливостей кожної людини). Можна допомагати різними шляхами:

Час для добра

Час — найцінніше, що є в кожного з нас. І його теж можна пожертвувати: провідати людину похилого віку в геріатричному будинку або вигуляти безпритульних собак… Усього півгодини-година в день, але увага така важлива й безцінна і принесе море позитивних емоцій!

Волонтерство — для різних професій

Людина будь-якої професії може займатися благодійністю. Педагоги та люди творчих професій — влаштувати майстер-класи для діток, юристи — проводити консультації, фотографи — організувати фотосесії, майстри слова – писати тексти волонтерської організації… Ідей для волонтерства чимало!

Інформація — це рушійна сила

Так, добрі справи робляться не заради розголосу і слави, а за велінням серця, але чим більше людей про них дізнається — тим краще! Лайки та репости статті благодійної організації — це чималий та дуже потрібний крок для поширення інформації.

Завоювати й утримати увагу аудиторії вкрай важливо, адже тоді більше людей дізнається про благодійні ініціативи. Кожен користувач інтернету, який побачив пост — ще один потенційно охочий допомогти.

Фінансова підтримка

Кожна гривня має велике значення: чи це разовий внесок чи фінансування на постійній основі. «Зі світу по нитці» — завдяки кожній гривні збираються мільйони на добро!

Вирішіть самостійно, чим ви можете допомогти.

Бачите пост про бабусю, яка втратила будинок — подумайте, що у ваших силах, щоб покращити життя старенької. Наприклад, запитати в жінки особисто про її потреби чи принести продукти, або розібрати завали. А ще можна задонатити невелику суму волонтерам, які опікуються бабусею та поширити в інтернеті їх пост. Так загальними зусиллями та коштами усіх небайдужих буде відбудований новий дім та людина зможе розпочати життя з нового аркуша!

Допомагаючи іншим — допомагаєш собі

У такий скрутний час волонтерська робота надихає на добрі справи. Допомога іншим змінює життя благодійника на краще, дає необхідні сили для подолання власних стресових ситуацій.

У фразі «Я допоможу» зашифроване слово МОЖУ! Кожен із нас насправді може дуже й дуже багато. Волонтерство змінює світ на краще!

Соцмережі – ще один ефективний інструмент, адже розповіді про втілені добрі справи чи ініціативи можуть когось надихнути приєднатися до благодійності.

Репости цієї статті теж допоможуть змінити чиєсь життя! З маленьких кроків починаються великі справи!

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 549 | Додав: admin | Теги: волонтерство, українці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]