Нд, 2024-05-05, 01:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:39
Вперше покажуть на Венеційському кінофестивалі відреставровані "Тіні забутих предків"
Інші останні Культурні новини

На 80-му Венеційському кінофестивалі, який пройде з 30 серпня по 9 вересня, вперше відбудеться показ української класики. Драма Сергія Параджанова "Тіні забутих предків" увійшла в програму Venice Classics. Про це повідомляє ЗМІ з посиланням на програму на сайті фестивалю.

 "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова відкрили світові чудові здібності великого вірмено-українського режисера, якого зневажала радянська влада за його творчість, у якій був присутній візіонерсько-сюреалістичний підхід до народних традицій кавказьких народів, — йдеться в програмі.

Серед двох відреставрованих версій фільму (2012 і 2015 років) відібрали першу, яка здійснювалася в межах першого блоку національної програми реставрації кінокласики. Вона була зроблена обмеженими технічними засобами, втім зберегла автентичну колористику та м'якість тону еталонної позитивної копії фільму, що зберігається в "Довженко-центрі".

В рамках Venice Classics також покажуть "Від всього серця" (One from the Heart) Френсіса Форда Копполи, "Екзорциста" (The Exorcist) Вільяма Фрідкіна, "Дні жнив" (Days of Heaven) Теренса Маліка, "Найвродливішу" (Belissima) Лукіно Вісконті, "Істоти" (Varelserna) Аньєс Варди, "Портрет Джини" (Portrait of Gina) Орсона Веллса, режисерську версію "Андрея Рубльова" Андрея Тарковського та інші стрічки.

Екранізація повісті Михайла Коцюбинського, знята у 1964 році, стала ключовим фільмом у творчості Сергія Параджанова та дала старт українському "поетичному" кіно в середині 60-х.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 386 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]