Ср, 2024-05-08, 22:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:22
За допомогою спецпристрою Китай зможе отримати секретну інформацію армії США
Інші останні Надзвичайні новини

Навіть якщо американські військові перейдуть на цивільні технології на кшталт Starlink Ілона Маска, китайці все одно дізнаються, які повідомлення вони надсилають.

Команда вчених з Пекінського технологічного інституту заявила, що їм вдалося забезпечити безперебійний широкосмуговий моніторинг і аналіз електромагнітного спектра в режимі реального часу за допомогою невеликого приладу. Це означає, що сили ворога будуть як на долоні і вся передана ними інформація стане відома китайцям, передає SCMP.

Китайські військові зможуть використовувати нову технологію для виявлення і захоплення сигналів противника на безпрецедентних швидкостях, практично миттєво декодувати фізичні параметри сигналів і ефективно їх пригнічувати — і все це за умови забезпечення безперебійної передачі власних повідомлень. І навіть якщо американські військові раптово перейдуть на цивільні частоти і пустять імпульсний сигнал, китайські військові все одно зможуть його перехопити і проаналізувати. У результаті бездротовий зв'язок між військовими підрозділами США може бути порушений або перерваний через придушення з боку Китаю. Провідний науковець проєкту, професор Янг Кайем повідомив, що обладнання для моніторингу електромагнітного спектра "невелике за розміром, з високою продуктивністю і низьким енергоспоживанням".

За словами Янга, через апаратні обмеження смуга пропускання аналізу в реальному часі традиційних систем моніторингу спектра зазвичай обмежується діапазоном 40-160 МГц. Сигнали за межами цього діапазону, особливо високочастотні, зазвичай відстежують за допомогою вибіркового сканування. При використанні цього методу велика ймовірність упустити щось важливе. Але команда Янга стверджує, що їм вдалося розширити частотний діапазон безперервного моніторингу в реальному часі до гігагерцової зони, що охоплює діапазон частот, який використовують, наприклад, супутники Starlink Ілона Маска. Щоб досягти таких можливостей, дослідникам довелося розробити серію нових чипів обробки сигналів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 291 | Додав: admin | Теги: США, армія, китай | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]