Сб, 2024-04-27, 00:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:57
За григоріанським календарем сьогодні святкують Різдво
Інші останні Релігійні новини

  Сьогодні святкують Різдво за григоріанським календарем

За вченням Церкви, народження Ісуса Христа відкрило можливість для спасіння душі та вічного життя для кожного християнина.

У вівторок, 25 грудня, римо-католицька церква, більшість протестантських церков та частина православних святкують Різдво Христове.

За переказами, цього дня Діва Марія народила Ісуса Христа. У Віфлеємі, у яслах, з’явився на світ Син Божий. Звістку про народження Божого Сина пастухам принесли ангели. Пізніше прийшли волхви-мудреці зі Сходу, які про появу Месії знали з легенд. Дорогу до міста їм вказала яскрава зірка. За вченням Церкви, народження Ісуса Христа відкрило можливість для спасіння душі та вічного життя для кожного християнина.

У ніч на 25 грудня в римо-католицьких храмах України відбуваються урочисті богослужіння. Головна церемонія проходить у Ватиканському соборі Святого Петра.

Водночас усіх зі святом привітав президент України Петро Порошенко.

"Сердечно вітаю християн західного обряду з Різдвом Христовим! Різдво – свято надії на краще, оповите таємничістю та родинним теплом. Щиро бажаю від Ангелів – радості, від пастухів – здивування, від мудреців – прозріння, а від народженого Бога – миру і любові", – наголосив він.

Також вірян західного обряду привітав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Сьогодні світ відзначає Різдво Христове за григоріанським календарем. Вітаю з цим світлим святом усіх вірян західного обряду! Нехай сьогодні в серці кожного українця панує радість, а поруч будуть найрідніші люди", - зазначив він.

Нагадаємо, 16 листопада 2017 року Верховна рада ухвалила законопроект № 5496 про святкування Різдва двічі - 25 грудня та 7 січня, але виключила зі святкових днів 2 травня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1008 | Додав: adminA | Теги: сьогодні Різдво, Григоріанський календар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]