Сб, 2024-05-04, 20:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:27
За понад 20 років при владі - партія Ердогана зазнає найбільшої поразки на виборах у Туреччині
Інші останні Новини світу

На місцевих виборах у Туреччині перемагає опозиційна партія. Зокрема, її представник Екрем Імамоглу отримав більшість голосів на посаду мера Стамбула. Тим часом партія чинного президента Реджепа Таїпа Ердогана зазнала найбільшої поразки за час перебування при владі в країні. Про це пише державне агентство Туреччини Anodolu.

За результатами підрахунку 92,92% виборчих бюлетенів, Імамоглу переобрали на посаду мера Стамбула. Він отримав на 10% голосів більше, ніж його суперник від провладної «Партії справедливості та розвитку» Мурат Курум.

Крім того, «Республіканська народна партія» (CHP), представником якої є Імамоглу, також перемогла на виборах у столиці Анкарі та інших 15 містах по всій країні. Уперше за 35 років вона отримала майже 1% голосів у загальнонаціональному масштабі.

Поразку партії Ердогана описують як найбільшу за понад два десятиліття перебування при владі. Президент Туреччини у своєму зверненні назвав результати виборів «поворотним моментом». Тим часом Імамоглу прокоментував свою перемогу так: «Ті, хто не розуміє послання нації, зрештою програють».

Результати виборів показали меншу підтримку партії Ердогана, ніж передбачали опитування громадської думки. Аналітики пов'язують це зі зростанням інфляції та, зокрема, привабливістю Імамоглу як його основного суперника.

Екрем Імамоглу раніше був бізнесменом, а в політику він прийшов у 2008 році. У 2019 році Імамоглу вперше отримав посаду мера Стамбула після того, як цю посаду протягом 25 років утримувала «Партія справедливості та розвитку» чинного президента Ердогана.

31 березня в Туреччині відбулися вибори до місцевих адміністрацій. У них взяли участь понад 30 турецьких політичних партій, включно з партією президента країни Реджепа Ердогана — «Партія справедливості та розвитку». Вибори відбулися у 81 провінції країни.

Нагадаємо, раніше Ердоган заявляв, що цьогорічні місцеві вибори стануть останніми для нього в його політичній кар'єрі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 230 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]