Чт, 2024-03-28, 14:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:12
Зарплата вчителям має зрости на третину - Гриневич
Інші останні Економічні новини

 Усі педагогічні працівники 8-12 розрядів мають піднятися вгору по тарифній сітці на 2 розряди, що згодом призведе до збільшення зарплат вчителям на третину.

Про це розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич у Львові на "Форумі видавців" під час розмови з освітянами Львівщини на тему "Концепція Нової української школи: чому та як потрібно змінювати шкільну освіту в Україні", повідомляє Урядовий портал.

"На 2017 рік ми просуваємо вчителя в тарифній сітці. Я вважаю абсолютною несправедливістю, що вчитель вищої категорії оплачується по 12-му тарифному розряду, а молодий викладач вищої школи, при всій повазі, – по 15-му. Цей розрив має бути подолано", – зазначила Гриневич.

Просування вгору на 2 розряди по тарифній сітці дасть можливість підвищити зарплату педагогічним працівникам від 500 до 800 грн. Додатково відбуватиметься підвищення заробітної плати для всіх бюджетників через підвищення мінімальної заробітної зарплати.

Таким чином, з урахуванням всіх факторів, зарплата вчителям в наступному році підвищиться близько на третину.

Міністр освіти і науки додала, що змін лише зарплати недостатньо, про що свідчить досвід різних країн світу. Наприклад, в Польщі були спроби підняти заробітну плату вчителям.

Зараз експерти, що аналізували результати реформ, зазначають: якщо водночас із підвищенням зарплати не буде змін у системі кваліфікації і вимог до вчителя, то тоді збільшення оплати праці жодним чином не відобразяться на якості освіти в школі.

"Моя позиція полягає в наступному: ми маємо піднімати заробітну плату вчителям, але маємо міняти й систему підвищення кваліфікації, про що йдеться в законі "Про освіту", – сказала Гриневич.

"Ми маємо більше мотивувати кращих, бо вони мають стати агентами змін – тут йдеться про добровільну сертифікацію вчителів. Ми маємо ставити нові вимоги до методик викладання - тоді це буде процес, що відобразиться на результативності і якості навчання дітей", – додала вона.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв закласти підвищення зарплат вчителям в бюджет на 2017-й рік.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 816 | Додав: adminA | Теги: Гриневич, зарплата вчителям, третина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]