Чт, 2024-05-09, 08:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:55
Затримали при спробі перетину кордону Романа Гринкевича
Інші останні Кримінальні новини

Сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Романа Гринкевича, якого підозрюють в участі у злочинній організації та шахрайстві, затримали в Одесі під час спроби незаконного перетину кордону. Про це повідомили в Держбюро розслідувань.

За словами директора ДБР Олексія Сухачова, у понеділок, 22 січня, о 7 годині ранку, на підставі ухвали суду, в Одесі затримано Романа Гринкевича, який ухилився від органів досудового розслідування.

У ДБР зазначили, що сьогодні затриманий буде доставлений в суд для обрання йому запобіжного заходу.

18 січня правоохоронці оголосили в розшук Гринкевича-молодшого, якого підозрюють у причетності до постачань Міноборони неякісного товару для ЗСУ.

19 січня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання про надання дозволу на затримання Романа Гринкевича.

17 січня підозри отримали п’ятеро членів злочинного угруповання, серед яких — бізнесмен Ігор Гринкевич та члени його родини. Їм інкримінують участь у злочинній організації, заволодіння чужим майном шляхом шахрайства в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України). Фігурантам загрожує до 12 років тюрми.

Правоохоронці з’ясували, що до виконання оборонних замовлень щодо постачань одягу ЗСУ залучили підконтрольні Гринкевичу підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речей для потреб Міноборони.

Міністерство оборони України 17 січня розірвало останній контракт з компаніями львівського бізнесмена Гринкевича, одного з найбільших постачальників відомства.

Наприкінці 2023 року Державне бюро розслідувань затримало Ігоря Гринкевича, який намагався за $500 тисяч підкупити одного з керівників ДБР. Суд відправив його під варту з альтернативою у вигляді застави в розмірі понад 420 млн грн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 301 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]