Пт, 2024-03-29, 15:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:53
Землетрус у Туреччині пожалів немовля, та назагал - майже 400 жертв
Інші останні Новини світу

З-під уламків будинку, зруйнованого в результаті потужного землетрусу на південному сході Туреччини, витягли живою двотижневу дівчинку, повідомляє Lenta.ru з посиланням на агенцію Reuters.

Жертвами недільного землетрусу в провінції Ван на південному сході Туреччини, за даними на ранок вівторка, 25 жовтня, стали 366 осіб. Крім того, понад 1300 осіб постраждали, повідомив департамент з надзвичайних ситуацій турецького уряду. Раніше повідомлялося про 279 загиблих.

У результаті найбільшого за останні роки стихійного лиха в Туреччині зруйновано 2262 будинки, наголошується в повідомленні відомства.

У рятувальних роботах задіяні підрозділи рятувальників 39 різних відомств з 48 провінцій Туреччини.

Триває надання допомоги мешканцям провінції Ван. До місця НС спрямовані 33 літаки з різними вантажами, у тому числі 18 військово-транспортних літаків, повідомляє турецький департамент з НС.

Землетрус магнітудою 7,2 з епіцентром, віддаленим на 16 км на північний схід від міста Ван, стався у неділю о 13.41 за місцевим часом. Поштовхи відчули в сусідніх Ірані, Вірменії та Азербайджані.

Пізніше до ранку понеділка було зафіксовано близько 200 повторних поштовхів, зокрема один потужністю 6 балів.

Нинішній землетрус став одним із найбільш руйнівних від 1999 року, коли на північному заході Туреччини загинуло понад 20 тисяч осіб.

Міністерство закордонних справ України заявило, що станом на понеділок українців серед загиблих і постраждалих від землетрусу в Туреччині немає.

Землетрус не вплинув на будівництво АЕС "Аккую"

Потужний землетрус, який стався в неділю в південно-східній турецькій провінції Ван, не позначився на будівництві першої в країні АЕС "Аккую", роботи на майданчику йдуть за планом, проектна компанія готується до чергової серії проектних досліджень, повідомив РИА "Новости" генеральний директор проектної компанії з генерації електроенергії АЕС "Аккую" Олександр Суперфін.

"Роботи на майданчику АЕС йдуть за графіком, вже проведено першу серію інженерних досліджень, які дозволять проектній компанії після обробки даних протягом 1-2 місяців подати належні заявки в турецькі органи для отримання необхідних дозволів та ліцензій. Потім ми продовжимо наступну серію досліджень, вони будуть йти довго, ще рік-півтора, паралельно з проектними роботами", - сказав він.

Говорячи про землетрус, який стався в Туреччині, Суперфін зазначив, що Аккую є однією з найменш сейсмічно небезпечних областей Туреччини.

"Трагічний землетрус майданчик турецької АС ніяк не торкнувся", - сказав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1242 | Додав: nowyny | Теги: Землетрус у Туреччині | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]