Сб, 2024-04-27, 14:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:13
Зернобобові з Бразилії вперше почала імпортувати Індія
Інші останні Економічні новини

Індія вперше почала закуповувати урад дал (чорну сочевицю) з Бразилії. Це робиться для диверсифікації залежності від обмеженого кола країн в імпорті зернобобових культур. Про це повідомляє АПК-Інформ.

До країни була поставлена перша партія бразильської зернобобової обсягом близько 3000 тонн. Загалом цього року з Бразилії до Індії планується імпортувати близько 20 тисяч тонн вказаної культури.

Наразі Індія імпортує урад дал лише з М’янми, де стався збій у постачанні через проблеми внутрішньої безпеки.

Індійські урядовці кажуть, що країна працює з Бразилією та Аргентиною щодо поставок урад далу та туру (блакитного гороху), адже залежність від одного постачальника несе певні ризики.

Внутрішнє споживання бобових у країнах Південної Америки невелике, тоді як такі культури як урад дал і тур можна вирощувати в Бразилії та Аргентині через сприятливі погодні умови.

У 2023 році Індія імпортувала 2,98 млн тонн бобових, з яких 1,51 млн тонн сочевиці, 0,77 млн тонн туру і 0,59 млн тонн урад далу, переважно з Австралії, Канади, М’янми, Мозамбіку, Танзанії, Судану і Малаві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 239 | Додав: admin | Теги: імпорт, зернобобові, Індія, Бразилія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]