Вт, 2024-04-23, 15:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:20
Злочинність кинула виклик керівництву країни і силовикам - Аваков
Інші останні Кримінальні новини

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував вбивство двох патрульних у Дніпрі і заявив, що керівництво країни і силового блоку розуміє всю глибину того виклику, який кинула їм злочинність.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час нагородження водія маршрутки Валерія Тимоніна, який намагався зупинити вбивцю поліцейських у Дніпрі.

"Сьогодні непростий день, він був непростий вчора, він непростий сьогодні. Момент для всієї поліції України трагічний, для молодої патрульної поліції це дуже серйозне випробування, і я хочу сказати, що все керівництво країни і силового блоку розуміє всю глибину того виклику, який нам кинула злочинність", - заявив він.

За словами Авакова, "ми повинні відповісти на цей виклик чіткою і ясною позицією – боротьба із злочинністю це один з пріоритетів у нас сьогодні". "На жаль, ми сьогодні живемо в такий час – непростий, складний в усіх сенсах", - додав Аваков.

Він також анонсував внесення до Верховної Ради в найближчий пленарний тиждень пакет законодавчих ініціатив для посилення боротьби зі злочинністю.

"Ті хлопці, які перші з молодого гурту поліцейських віддали своє життя, що потрапили на такого досвідченого злочинця, заплатили ціну, яку сплачуємо всі ми", - сказав Аваков.

"Ми, безумовно, будемо робити висновки з того, що сталося, будемо думати, як посилити компоненту боротьби (з злочинністю - ред.). У найближчий парламентський тиждень, відповідно до рішень, які ми підготували, ми будемо вносити цілий пакет законодавчих ініціатив", - додав Аваков.

Народний депутат, радник глави МВС України Антон Геращенко повідомив, що Аваков вручив нагородну зброю водієві маршрутного таксі Валерію Тимоніну, який 25 вересня намагався затримати підозрюваного у вбивстві патрульних поліцейських Олександра Пугачова.

"За проявлену мужність і сміливість, спробу затримати озброєного злочинця, ризикуючи своїм життям, водій маршрутного таксі, 62-річний Валерій Тимонін за наказом міністра МВС Арсена Авакова нагороджений нагородних зброєю - пістолетом "Форт-17", - написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Він нагадав, що злочинець випустив у Тимоніна дві кулі на ураження. "Дивом вони пройшли повз нього, потрапивши в капот його авто. Нехай приклад Валерія Тимоніна надихне всіх нас завжди йти на допомогу тому, хто її потребує", - зазначив Геращенко.

Як повідомлялось, правоохоронці затримали злочинця, який убив патрульних у Дніпрі.

Трагедія сталася в неділю вранці, коли екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль Citroen за порушення правил дорожнього руху. Водій авто почав чинити опір працівникам поліції, а потім зробив кілька пострілів і зник з місця події. Працівник патрульної поліції загинув, його напарниця отримала поранення і померла у лікарні на операційному столі.

Пізніше в поліції повідомили, що у вбивстві патрульного підозрюють 33-річного уродженця Російської Федерації Олександра Пугачова, який проживав у Торезі Донецької області. З 2015 року перебував у розшуку за переховування від органів прокуратури.

В результаті оголошеної в місті операції "Перехват" поліція затримала вбивцю. Він зараз перебуває в одній з лікарень Дніпра, куди звернувся по допомогу внаслідок поранення під вигаданим прізвищем. Поліція взяла його під охорону і найближчим часом йому буде оголошено підозру.

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття сім`ям загиблих у Дніпрі патрульних.

"Злочинність кидає виклик усім нам. Тому маємо цінувати і шанувати подвиг правоохоронців, які, ризикуючи життям, захищають Україну", - зазначив глава держави.

Понеділок, 26 вересня, у Дніпрі оголошено днем жалоби за загиблими поліцейськими.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 771 | Додав: adminA | Теги: аваков, злочинність, виклик керівництву країни і силовик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]