Сб, 2024-04-27, 22:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:25
Золоті монети віком 2300 років розкопали археологи
Інші останні Новини світу науки і технологій

Археологи в Тунісі розкопали рідкісні золоті монети віком 2 300 років та урни з останками тварин, немовлят та недоношених дітей із стародавнього міста Карфагена.

Усі артефакти знайшли біля руїн храму Тафат Ель Боні, що розташований на пагорбі на околиці Тунісу.

Колись він був сільською пам’яткою, присвяченою божествам Баал-Хаммону та Таніт, йдеться у перекладеній заяві Міністерства культури Тунісу.

За даними туніської телекомпанії Shems FM, діаметр золотих монет становить 2,5 см. На них зображено давню богиню Таніт — символ родючості та материнства для карфагенян.

За словами археологів, багаті карфагеняни, ймовірно, залишили монети як подарунок богам, але залишається незрозумілим, чи були поховані немовлята принесені в жертву чи померли природною смертю. За останнє століття в ході розкопок у Карфагені експерти виявили тисячі надгробків та урн з останками новонароджених немовлят та дітей віком до 4 років, які, на думку деяких учених, могли бути жертовними жертвами.

Що стосується монет, то археологи назвали монети "рідкісною знахідкою, що відображає багатство того історичного періоду і підтверджує культурну цінність Карфагена", йдеться у заяві відомства.

Карфаген був могутнім містом-державою, заснованим фінікійцями – народом зі східного узбережжя Середземного моря, також відомим як Левант – у дев’ятому столітті до н. Місто процвітало в шостому столітті до нашої ери, потім римляни зруйнували північноафриканське місто.

На руїнах з’явився новий римський Карфаген і залишки обох міст внесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 310 | Додав: admin | Теги: розкопка, монета | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]