Пт, 2024-04-26, 00:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:21
25 млн українців потерпають від серцево-судинних захворювань
Інші останні Медичні новини

Близько 25 млн осіб в Україні страждають на серцево-судинні захворювання, заявляє академік Академії медичних наук України, директор Інституту кардіології ім. Стражеска професор Володимир Коваленко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нашій країні зареєстровано, відповідно до державної статистичної звітності, близько 25 млн хворих, які страждають на серцево-судинні захворювання. З-поміж них - близько 12 млн хворих на артеріальну гіпертензію", - сказав він на прес-конференції.

Коваленко також зазначив, що показник смертності від серцево-судинних захворювань в Україні є одним із найвищих у світі (66,6%). Говорячи про актуальні проблеми кардіології, які необхідно вирішувати, він назвав профілактику серцево-судинних захворювань, удосконалення діагностики, спеціалізоване лікування хворих на різних етапах надання допомоги.

За словами директора Інституту кардіології, у старших вікових групах понад 80% страждають на серцево-судинні захворювання. При цьому він наголосив, що у пацієнтів молодшого віку також фіксуються серцево-судинні захворювання, зокрема, порушення ритму серця.

У свою чергу керівник відділу симптоматичної артеріальної гіпертензії Інституту кардіології ім. Стражеска Юрій Сіренко висловив думку, що серцево-судинних пацієнтів не стало більше, "ми просто набагато краще почали їх виявляти".

За його даними, близько 55% пацієнтів віком до 60 років спостерігаються у кардіологів, віком до 50 років кількість таких хворих становить близько 40%.

Нагадаємо, що в грудні 2010 року Всесвітній банк озвучив основні причини смертності в Україні. Серцево-судинні захворювання (ССЗ) викликали 67% смертей у 2009 році.

Раніше повідомлялося, що Україна потрапила до дев'ятки держав, де очікувана тривалість життя є нижчою від показників 1970-х років.

Також у доповіді повідомляється, що Україна посіла 69-те місце за рівнем людського розвитку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 1477 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]