Чт, 2024-04-18, 17:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:51
48-годинний страйк проти нових заходів економії розпочався у Греції
Інші останні Новини світу
Греція охоплена 48-годинним страйком проти нового пакету заходів зі скорочення витрат. Марші протесту, які зазвичай закінчуються масовими сутичками з поліцією, мають відбутися 6 листопада в центрі Афін. Очікується, що в них візьмуть участь працівники громадського транспорту, водії таксі, диспетчери повітряного руху, співробітники лікарень, юристи та журналісти, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Акція приурочена до розгляду в парламенті заходів жорсткої економії, голосування щодо схвалення яких відбудеться 7 листопада. Новий пакет заходів передбачає вже п'яте скорочення пенсій, збільшення пенсійного віку і зменшення зарплат, страхової допомоги, допомоги з охорони здоров'я.

Цей пакет заходів дозволить зекономити 13,5 млрд євро до 2016 року.

Греція повинна ухвалити ці заходи, а також схвалити бюджет на 2013 рік, щоб отримати наступну частину фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду і Європейського Союзу на 31,5 млрд євро і уникнути банкрутства.

Однак Демократична ліва партія, яка має меншість у трипартійній грецькій коаліції, відмовляється підтримати новий пакет заходів. Прем'єр-міністр країни Антоніс Самарас намагається заспокоїти громадськість, обіцяючи, що це скорочення зарплат і пенсій буде останнім.

18 жовтня профспілки Греції проводили 24-годинний страйк проти урядових заходів економії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1037 | Додав: adminA | Теги: страйк, Греції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]