Сб, 2024-04-27, 00:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:01
Афіни паралізовано через страйки транспортників
Інші останні Новини Європейського Союзу

У грецькій столиці Афіни проходить масовий страйк працівників громадського транспорту. Обурення городян викликав ухвалений урядом новий пакет заходів жорсткої економії, передає РБК-Украина, посилаючись на Associated Press.

Співробітники метрополітену, а також машиністи трамваїв і приміських поїздів долучилися до 24-годинної акції протесту, відмовившись вийти на роботу. Автобуси і тролейбуси в центрі Афін припинили роботу на декілька годин. Крім того, затримки спостерігаються і в аеропортах через авіадиспетчерів, які відмовилися працювати понаднормово, наполягаючи на дотриманні трудової угоди.

Нагадаємо, що грецький уряд запроваджує додаткові заходи суворої економії, сподіваючись переконати міжнародне співтовариство надати Афінам новий пакет екстреної допомоги. Кабінет міністрів 22 вересня ухвалив рішення про подальше скорочення пенсій, збільшення податку на нерухомість і зменшення виплат десяткам тисяч держслужбовців.

Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу, ще 20 вересня сказав, що на тлі тиску на країну з боку іноземних кредиторів, а також протестів населення проти "закручування бюджетних гайок" розглядає можливість проведення референдуму, чи повинна Греція займатися вирішенням своїх боргових проблем в рамках єврозони.

Студенти в Афінах ледь не захопили студію грецького державного телеканалу NET

Група студентів ввечері в неділю, 25 вересня, увірвалися до студії грецького державного телеканалу NET, повідомляє Lenta.ru.

У будівлю в Афінах, в якому розташована телестудія, проникли близько 50 чоловік, розповіли представники поліції. Вони зажадали від керівництва телеканалу надати їм ефір, щоб висловити протест проти реформи вищої освіти. Керівництво NET виконати вимоги студентів відмовилося і вирішило скасувати вечірній випуск новин, замінивши його на документальний фільм.

У грудні 2008 року 10 молодих людей на короткий час захопили студію державного телеканалу NET TV, перервавши трансляцію виступу прем'єра-консерватора Костаса Караманліса. Вони тримали плакати з написом: "Перестаньте дивитися, йдіть на вулиці".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1613 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]