Сб, 2024-04-20, 10:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:54
Моцарт буде темою і героєм фестивалю класичної музики "Харківські асамблеї"
Інші останні Культурні новини

XVIII Міжнародний фестиваль класичної музики "Харківські асамблеї - протиставлення злу мистецтвом" відбудеться в Харкові з 30 вересня до 16 жовтня, повідомила ініціатор і художній керівник фестивалю Тетяна Вєркіна.

Вона зазначила, що традиційно у кожного фестивалю "Харківські асамблеї" є своя тема і свій герой. У цьому році це Вольфґанґ Амадей Моцарт. "Фестиваль називається "Моцарт знову і назавжди". Ми знову повернулися до Моцарта. Перші "Харківські асамблеї" були присвячені Моцарту, і сьогодні, відзначаючи 20-річчя, фестиваль знову повертається до Моцарта. Ми знаємо ім'я Моцарта, легенду про Моцарта, але дуже погано знаємо музику Моцарта - я маю на увазі широку публіку", - сказала Вєркіна, передає "Iнтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що у фестивалі візьмуть участь як молоді музиканти з Харкова та всієї України, так і видатні виконавці світового рівня з різних країн.

В урочистому відкритті візьме участь диригент Тімоті Рейніша (Великобританія), а також зірки англійської вокальної школи Джоан Роджерс (сопрано) і Даррен Джеффрі (бас-баритон).

Свою згоду приїхати на фестиваль дали також піаніст Грехем Скотт і диригент Рейчел Янг (Великобританія), піаніст Франческо Аттесті (Італія), ректор Бернської консерваторії Карстен Еккерт (блок-флейта), лауреат міжнародних конкурсів Денис Северин (віолончель), професор Королівської консерваторії музики у Мадриді Лідія Стратулат (фортепіано) та інші.

З Молодіжним академічним симфонічним оркестром "Слобожанський" (Харків) виступлять заслужений діяч мистецтв Росії Дмитро Лісс і головний диригент і художній керівник Афінського державного оркестру Вірон Фідеціс.

Також учасники фестивалю проведуть майстер-класи.

Міжнародний фестиваль "Харківські асамблеї" проходить у Харкові щороку, починаючи з 1991 року (за винятком 1996 і 1998 років).

Зазначимо, що наразі триває найбільший український фестиваль сучасної музики "Київ Музик Фест" відбувається 22-й раз. Його структура: вдень дають камерні концерти, вечорами - симфонічні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1454 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]