Сб, 2024-04-20, 11:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:46
Агентство Moody's оголосило Греції дефолт
Інші останні Новини світу

Міжнародне рейтингове агентство Moody's заявило про дефолт Греції за її борговими зобов'язаннями, говориться в релізі агентства, розміщеному на його сайті, передає РИА "Новости".

Нагадаємо, цій події передувало рішення грецького уряду схвалити указ про активізацію примусових заходів щодо інвесторів з реструктуризації боргу. Таким чином, з приблизно 86% номіналу, реструктурувати які власники погодилися добровільно, участь інвесторів збільшиться до 95,7% від номіналу обмінюваних облігацій.

"Згідно з оцінкою Moody's, такий обмін (грецьких облігацій. - pед.) є дефолтом за борговими зобов'язаннями", - йдеться в заяві агентства. При цьому в матеріалах агентства наголошується, що заява про дефолт не вплине на кредитний рейтинг Греції, який залишиться на рівні "С". Однак агентство відзначає, що з часом перегляне рейтинг країни, після оцінки наслідків реструктуризації боргу Греції та інших факторів, у тому числі - ймовірною міжнародної фінансової допомоги Афінам.

Як повідомлялось, 3 березня агентство Moody's знизило рейтинг Греції з "Ca" до "C".

За класифікацією Moody's, боргові зобов'язання з рейтингом "C" є класом облігацій з найбільш низьким рейтингом і, як правило, знаходиться в стані дефолту.

Як очікується, обмін грецьких облігацій, що знаходяться в обігу згідно з грецьким правом, завершиться 12 березня, після чого Євросоюз і МВФ виділять країні перший транш 130-мільярдних кредитів, які частково підуть на виплати кредиторам по нових облігаціях і рекапіталізацію грецьких банків, які опинилися в числі основних потерпілих від реструктуризації суверенного боргу.

У п'ятницю, 9 березня, глава МВФ Крістін Лагард заявила, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) збирається виділити Греції протягом чотирьох років 28 мільярдів євро (36,7 мільярда доларів) для підтримки реалізації економічної програми місцевої влади.

Раніше, 9 березня, міжнародне рейтингове агентство Fitch Rating знизило суверенний кредитний рейтинг Греції з C до RD (обмежений дефолт).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1081 | Додав: adminA | Теги: дефолт, Греція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]