Пт, 2024-03-29, 07:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:04
Аналог "списку Магнітського" в ЄС обговорюють щодо України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
У владних коридорах ЄС всерйоз замислюються над запровадженням санкцій щодо окремих представників української влади за прикладом "списку Магнітського". Про це в інтерв'ю "Німецькій хвилі" заявила німецький євродепутат з групи "Зелені/Вільний альянс" Ребекка Гармс.

"Тут постійно дискутують про можливість запровадження тих чи інших обмежень за прикладом США у справі Магнітського", - сказала вона.

Однак, за словами Гармс, "найкраще, якби в Україні серйозно сприйняли принципи правової держави, щоб ми не дискутували про впровадження подібних заходів".

Про санкції щодо України говорять і в найбільшій фракції Європарламенту - Європейської народної партії.

Її представник Ельмар Брок зазначив, що під час майбутніх обговорень візових послаблень для українців "не можна оминати тих осіб, які несуть відповідальність за вибірковість правосуддя в Україні".

Як повідомлялося, 16 листопада Палата представників США ухвалила законопроект про "список Магнітського". Очікується, що після його розгляду Сенатом вже у листопаді, закон до кінця року потрапить на підпис до президента США Барака Обами.

Акт, відомий як "список Магнітського", є відповіддю США на порушення прав людини в Росії. Він запроваджує спеціальний правовий режим - арешт активів та заборону на в´їзд до США осіб, відповідальних за переслідування і загибель адвоката Сергія Магнітського, а також причетних до викритих ним багатомільярдних корупційних оборудок.

Раніше повідомлялось, що Євросоюз має можливість тиснути на Україну, однак змушений ретельно дозувати і тиск, і можливі санкції. Про це заявив провідний політолог із Європейського інституту міжнародних відносин (IERI) Жак Ліппер. , За словами Ліппера, Європа може почати пильніше стежити за закордонним капіталом представників української влади та грошовими потоками компаній, наближених до президента Віктора Януковича. Однак навряд чи може заморозити ці рахунки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 991 | Додав: adminA | Теги: списку Магнітського, ЄС, України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]