Пт, 2024-03-29, 11:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:40
Скасування візового режиму з Україною обговорюють в ЄП та показують українців, позбавлених Шенгену
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
У Брюсселі, на засіданні "круглого столу" 14 листопада депутат Європарламенту Павел Залевський (група народних партій, Польща), зокрема, зазначив, що виступає за скасування візового режиму з Україною, звернувши увагу на те, що Польща як сусід України на сьогодні видає найбільше шенгенських віз українцям, що свідчить про те, що у Польщі немає сумнівів у доброчесності українських громадян.

У свою чергу, заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров також зазначив, що не розуміє реальних підстав для продовження візової політики щодо України з боку ЄС. "Якщо хтось вважає, що 20 млн євро (візових зборів щороку) є підставою для візової політики, то я маю сумніви в цьому", - сказав він. "Чому Україна змогла зробити цей крок у 2005 році (скасувати візи для європейців), і чому ми не можемо отримати взаємної відповіді до цього часу?" - додав він, повідомляє УНІАН.

Експерт громадської ініціативи "Європа без бар'єрів" Олександр Сушко наголосив на необхідності пошуку позитивної основи для схвалення відповідних рішень серед політиків. "Ми не скаржимося на проблеми і не звинувачуємо когось, але ми виступаємо за якнайшвидше просування до безвізового режиму у всій Європі", - зазначив він.

Керівник ініціативи "Європа без бар'єрів" Ірина Сушко представила результати останнього моніторингу діяльності консульських установ європейських країн в Україні, зазначивши, що на сьогодні найбільший рівень відмов для українців у візах фіксується в консульствах Італії та Нідерландів. "У порівнянні з ситуацією до прийняття Європейського візового кодексу, є певні поліпшення, проте не надто значні", - зазначила вона.

Відкрита в Європарламенті фотовиставка "Візи? Навіщо?" містить фотографії відомих українських спортсменів, науковців, діячів культури, яким з різних причин було відмовлено у в'їзді в Шенгенську зону різними країнами-членами ЄС.

Тим часом посольство Республіки Польщі в Україні планує до кінця року відкрити пункти прийому візових анкет в Чернівцях і Ужгороді. Про це повідомив Генеральний консул Республіки Польщі в Львові Ярослав Дрозд.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: Україною, скасування візового режиму, ЄП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]