Пт, 2024-04-26, 15:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:15
Археологи знайшли палац майя, якому дві тисячі років
Інші останні Новини світу

Мексиканські археологи знайшли новий палац імперії майя на території південного штату Чіапас. Як повідомили представники Національного інституту антропології та історії Мексики, стародавнє місто, на території якого виявлено палац, було створено приблизно 2 тисячі років тому.

Знайденому палацу народу майя археологи присвоїли назву "План де Айутла". Вони вказали, що в місці археологічних розкопок виявлено поховання, вік якого відноситься до 900-1000 рр. нашої ери, пише Вести.ру.

Доступ туристам в новий історичний центр передбачається відкрити вже наступного року. За словами мексиканського археолога Луїса Мартоса, палац був створений приблизно в 50 році до нашої ери. Він припустив, що відкрите місто грало роль "політичного центру", під впливом якого створювалися інші мегаполіси тогочасного народу.

Науковці вважають, що нова археологічна знахідка дозволить їм розширити знання про давнє населення території сучасної Мексики. У районі палацу майя вчені виявили три площі, які відповідають вірі стародавнього народу, що вшановує небо, землю і потойбічний світ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1457 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]