Сб, 2024-04-20, 10:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:14
Авдіївка та Мар'їнка залишаються гарячими точками. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі двоє українських військовослужбовців загинули, шестеро зазнали поранень, повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій двоє бійців української армії загинули, ще шість отримали поранення", - повідомив він на брифінгу в Києві в четвер.

На Луганському напрямку ситуація дещо загострилася. Як і раніше, ворожі підрозділи ведуть обстріли в районі Попасної. Так, з 22.00 бойовики відкрили вогонь з 82-мм мінометів. Було випущено 52 міни. У напрямку Станиці Луганській було спокійно. Всього за минулу добу на Луганському напрямку зафіксовано 11 ворожих обстрілів, з яких 6 мінометних.

На Донецькому напрямку противник знову активізувався в районі Світлодарської дуги. Так, Троїцьке неодноразово обстрілювали з мінометів, також була зафіксована низка обстрілів н.п. Луганське.

Крім того, не припиняють вести обстріли, в тому числі з важкого озброєння, по "гарячих точках" цього напрямку, а саме: Зайцеве, Майорськ, Авдіївська промзона, а також на підступах до Донецького аеропорту. Всього за минулу добу було зафіксовано 30 обстрілів.

На Маріупольському напрямку противник активно застосовує заборонену зброю. "Неподалік Азовського моря противник продовжує активно застосовувати заборонене озброєння. Зокрема відразу після півночі, НЗФ відкрили вогонь з 152-мм гаубиць. Випущено 20 снарядів", - розповів спікер АП.

Також у Широкиному зафіксовані короткострокові мінометні обстріли.

Другою "гарячою точкою" Лисенко назвав Мар'їнку, де з 20.00 до 22.00 велися активні перестрілки. Також на передовій активізувалися снайпери.

У Новогригорівці противник застосував БМП, чим викликав у відповідь вогонь з боку української армії.

В АТО за добу ліквідували 5 бойовиків, 15 поранили – розвідка

За минулу добу у зоні проведення антитерористичної операції дій українські військові ліквідували 5 та поранили 15 бійців незаконних збройних формувань.

Такі дані Головного розвідувального управління Міноборони озвучив на брифінгу в Києві в четвер речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"5 загиблих та 15 поранених окупантів зі складу так званих "100-ї бригади" (Донецьк), "3-ї бригади" (Горлівка), "11-го полку" (Макіївка)", – зазначив полковник.

Також, за даними розвідки, значних втрат зазнав так званий "9-й полк" російсько-окупаційних військ (Новоазовськ), що частково пов’язано з помилковим мінометним обстрілом своїх позицій, внаслідок чого вбито одного та поранено двох бойовиків.

Нагадаємо, за 4-5липня в зоні АТО загинули 5 українських бійців, 23 зазнали поранень.

29 червня на ділянці Бахмут - Дебальцеве відбувся 10-годинний бій: окупанти зазнали серйозних втрат.

28 червня в результаті операції українських розвідників взято в полон 8 бойовиків.

Раніше українські військові розповіли, як окупанти маніпулюють режимом тиші.

А в штабі АТО повідомили про посилення обстрілів. "Інтенсивність вогню можна порівняти із ситуацією станом на серпень 2015 року", - зазначили там 23 червня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: Авдіївка та Мар'їнка, гарячі точки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]