Чт, 2024-04-25, 10:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:00
Бойовики обстрілюють сили АТО з житлових кварталів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення АТО на Донбасі зафіксовано 21 випадок порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків, один український військовослужбовець загинув, ще п'ятеро зазнали поранень. Про це сьогодні, 11 листопада, повідомив спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"На луганському напрямку противник обстріляв наші позиції біля с. Болотене із застосуванням 82-мм мінометів. Між окупованими селами Калинове та Новозванівка учора був бій - ворожа диверсійно-розвідувальна група висунулася на наші позиції, спробувала обійти рубежі оборони. Ворога було виявлено, після півгодинного бою з втратами група відступила", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Лисенко поінформував, що на донецькому напрямку бойовики неодноразово відкривали вогонь у районі сіл Зайцеве та Майорськ. Тричі противник застосував 82-мм міномети, встановлені в житлових кварталах.

У районі донецького аеропорту та Мар’їнки весь день противник вів неприцільний вогонь зі стрілецької зброї.

На маріупольському напрямку зафіксовано одну збройну провокацію біля н. п. Старогнатівка, також була перестрілка в районі с. Гранітного.

"За минулу добу ми втратили одного нашого бійця, ще п’ять були поранені", - зазначив Лисенко.

За його словами, військовий загинув унаслідок перестрілки біля с. Гранітного, серед поранених - двоє військових, що підірвалися на невідомому вибуховому пристрої в Красногорівці.

Нагадаємо, в штабі АТО заявляють, що терористи активізувалися по всій лінії розмежування. Серед гарячих точок - Щастя, околиці Горлівки, Широкине і район Донецького аеропорту.

8 листопада група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати українські позиції поблизу Майорського (Донецька область). Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

Раніше секретар РНБО України Олександр Турчинов попереджав, що у разі продовження провокацій з боку бойовиків на сході країни, Збройні сили України припинять відведення озброєння і військової техніки. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 879 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, обстріл, бойовики, житлові квартали | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]