Чт, 2024-04-25, 18:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:00
Бойовики упродовж дня 17 разів обстріляли українських військових. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Упродовж сьогоднішнього дня зафіксовано 17 обстрілів українських опорних пунктів на Донбасі з боку російських окупантів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Найнапруженіша ситуація склалася поблизу Луганського, що на Донецькому напрямку. Тут близько 4:00 ночі противник обстріляв наші позиції зі 122 міліметрової артилерії та випустив 60 мін із 120 мм мінометів по українських воїнах", - йдеться у повідомленні.

Також під мінометний вогонь потрапили укріплення сил АТО в Новоселівці Другій та Світлодарську. З гранатометів та великокаліберних кулеметів терористи вели вогонь по Авдіївці та шахті Бутівка.

На Маріупольському напрямку під обстріли з гранатометів потрапили оборонці Широкиного та Новотроїцького. Під Талаківкою бойовики застосували БПМ, а поруч Новогригорівки - великокаліберні кулемети.

На Луганщині з гранатометів різних систем російські окупаційні війська вели вогонь по Станиці Луганській та Новоолександрівці.

За минулу добу, 8 липня, російські окупаційні війська 72 рази відкривали вогонь по українських підрозділах в зоні проведення АТО. Зокрема, по 33 обстріли зафіксовано на Донецькому і Маріупольському напрямках, ще 6 - на Луганщині. На Маріупольському напрямку противник випустив 20 снарядів з 122-міліметрової артилерії по Водяному.

У Широкиному, Талаківці і Старогнатівці окупанти застосували 120-міліметрові міномети. Під Талаківкою ворог також застосував 82-міліметрові міномети, гранатомети і вів вогонь з БМП.

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок бойових дій один український військовий загинув, шестеро дістало поранень, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу станом на 00.00 внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, шість отримали поранення", - сказав він на брифінгу в Києві в суботу.

Відповідаючи на запитання про нічний обстріл неподалік села Троїцького (Луганська обл.) з втратами серед українських захисників, Лисенко підтвердив факт обстрілу, але щодо жертв точної інформації не назвав.

"Сьогодні близько четвертої ранку дійсно біля н. п. Троїцьке стався потужний артилерійський обстріл, є постраждалі українські бійці. Точної кількості ми назвати не можемо, оскільки це поки що попередня інформація", - сказав спікер АП.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: бойовики, українські військові, 17 разів обстріл | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]