Ср, 2024-04-24, 08:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:21
Окупанти понад 70 разів обстріляли позиції сил АТО. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Ситуація у зоні проведення Антитерористичної операції залишається неспокійною. Минулої доби російські окупанти 72 рази застосували зброю проти українських захисників.

Про це у четвер 14 липня повідомили у прес-центрі АТО на сторінці у соцмережі Facebook.

У штабі зазначили, що найбільше, 37 обстрілів, зафіксовано на Маріупольському напрямку.

"Заборонену Мінськими угодами артилерію калібру 152 мм противник використовував по наших воїнах у Мар’їнці та 122-мм самохідні установки - в Красногорівці. Із 120-мм мінометів ворог бив по Старогнатівці, Богданівці, Новогригорівці, Водяному, Широкиному, Мар’їнці та Красногорівці", - йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку підтверджено 30 випадків ведення вогню супротивником.

"Із 122-мм артилерії він обстрілював Опитне та Піски, а 120-мм міномети застосував в Авдіївці та Зайцевому. Також, по укріпленнях сил АТО в цих населених пунктах окупанти стріляли з 82-мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї", - передали у прес-центрі.

На Луганщині противник 5 разів піддав вогню позиції сил АТО. Зокрема, у Новотошківці бив із 82-мм мінометів та зенітної установки, а поблизу Станиці Луганської – з гранатометів різних систем.

"Попри активізацію ворога підрозділи Сил АТО повністю контролюють ситуацію по всій лінії розмежування", - зауважили у штабі.

За попередню добу зафіксовано 41 випадок відкриття вогню на Донбасі, зокрема 19 - на Донецькому, 18 - на Маріупольському і чотири - на Луганському напрямках. Внаслідок мінометного обстрілу в Зайцевому один військовий загинув і один був поранений. Також двоє бійців зазнали поранень унаслідок артобстрілу бойовиками Красногорівки і ще один військовий зазнав поранень, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої в населеному пункті Луганське. Як поінформували в розвідці, в зоні проведення АТО було ліквідовано 6 окупантів.

Секретар РНБО Олександр Турчинов 13 липня виїхав на передню лінію оборони Збройних сил України на Маріупольському напрямку у зв'язку із загостренням ситуації в зоні проведення антитерористичної операції.

За інформацією розвідки, бойовики готуються до активних дій на Слов'янському напрямку з 14 липня. Зазначається, що противник підтримує боєготовність військ, проводить посилення і заміну передових підрозділів, поповнення боєкомплекту і пального.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: обстріл, окупанти, 70 разів, позиції сил АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]